Ne plaši se gneva moćnih, ako je javnost na tvojoj strani


Vasić je istakao da je akutni problem srbijanskog društva pitanje: Hoćemo li pristati na činjenicu da je zločin loš?
– Hoćemo li da uvažimo prostu činjenicu da ubiti nije u redu. Da ubiti premijera nije u redu, da je patriotizam prvo, a ne poslednje utočište nitkova. Hoćemo li da shvatimo da je na delu „crveni orkestar“ koji svira svoje partiture od početka suđenja za ubistvo Zorana Đinđića, a vrhunac tih partitura je izjava generala Miroslava Miloševića, prvog čoveka Resora javne bezbednosti MUP Srbije da je optužnica u postupku pred Specijalnim sudom za ubistvo Zorana Đinđića „na staklenim nogama“ – rekao je Vasić


O optužnici i „staklenim nogama“
Miloš Vasić je podsetio da se argumentacija generala Miloševića bazira na okolnostima da je Sud oslobodio optužene za ubistvo Boška Buhe, pa, „ako je ta optužnica Specijalnog tužilaštva bila na staklenim nogama, onda mora biti da je ista takva i optužnica za ubistvo Zorana Đinđića“.
– Pri tom general Milošević zaboravlja na pismo koje je specijalno tužilac Jovan Prijić poslao MUP Srbije sa zahtevom da se sprovede istraga pošto je neko iz MUP Srbije podmetnuo lažnog svedoka saradnika, u nameri da sabotira istragu o ubistvu Boška Buhe. General Milošević, pri tom, prvooptuženog za ubistvo Zorana Đinđića Milorada Ulemeka zvanog i Legija, koliko ja znam, smatra za svog prijatelja koji nevin čami u zatvoru. Takvom čoveku nije mesto na čelu Javne bezbednosti MUP Srbije – naglasio je Vasić.


Biranim rečima Vasić je govorio o Jugu Grizelju od koga je, između ostalog, naučio „da i kada se savezni ministar unutrašnjih poslova naljuti na novinara – to i nije tako strašno“.
Član žirija Velimir Ćurguz Kazimir podsetio je na neke Vasićeve tekstove, rekavši da je Vasić pisao „u okruženju koje dželate predstavlja kao požrtvovane i beskompromisne patriote, a žrtve kao izdajnike i plaćenike“.
– Kakav je odgovor države na ovakvo stanje stvari. Vrlo jednostavan: tužiće Miloša Vasića jer je otkrio da teku skandalozni dogovori između Bagzija i njegovog advokata. Državi, odnosno njenim predstavnicima, biće mnogo važnije da otkriju ko novinaru dotura poverljive materijale, nego što ti materijali diskredituju pojedine političare i državne činovnike – rekao je Velimir Ćurguz Kazimir.

B.T.

Tagovi

Povezani tekstovi