„Ne znam o kakvom bojkotu je reč“

mirkovic-b92

[box align=’box-left’ id=’7052′]

Mirković je ovo rekao za N1 komentarišući odlazak Danice Vučenić sa RT Vojvodine lz novinarstva uopšte jer su, kako je istakla, predstavnici vlasti bojkotovali njenu emisiju nakon što je u goste pozvala Olju Bećković.

On je rekao da ne zna o kakvom bojkotu je reč jer su predstavnici i vlasti i članovi SNS gostovali u njenoj emisiji 

„Pogledao sam koliko je gostiju iz SNS je gostovalo u njenoj emisiji nakon Olje Bećković. Bili su minstar Zlatibor Lončar, Željko Sertić. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović bila je dva puta. Od ostalih članova Vlade koji nisu iz SNS-a bili su Ivica Dačić, Marko Blagojević, Tanja Miščević, i ministarka Bosavljevic. Nije mi jasno o kakvoj vrsti bojkota se radi“, istakao je Mirković. 

Mirković smatra da za loše stanje u medijima nije kriva država i poručuje da svako prvo treba da se pogleda u ogledalo. 

Mirković je rekao i da je nekorektno da se, za loše stanje u medijima, prenosi odgovornost na vlast. 

„Država je donošenjem seta medijskih zakona za koje se borila novinrska struka dala okvir ali treba da se vidi odgovornost novinara i urednika, da se svi „pogledaju u ogledalu“. 

On kaže da postoje frustracije kod novinara – nezadovoljstvo platom, položajem, da je manji manevarski prostor da zadovolje svoja očekivanja. 

„Teška atmosfera je unutar medijskog sektora. Svi čekaju da se desi čudo i čekaju da vlast nešto uradi“, kaže Mirković. 

Govoreći o cenzuri on kaže da je stav Ministarstva kulture poznat ali ističe da se cenzura ne pominje u izveštajima nezavisnih institucija – Saveta za borbu protiv korupcije i ombudsmana Saše Jankovića. Više se, kako dodaje pominje autocenzura ali on očekuje da će i ona nestati. 

„Kada razgovaram sa Dunjom Mijatović vidim promenu u njenom stavu u odnosu na prošlu godinu“, ističe Saša Mirković. 

Komentarišući izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije on je naveo da su spremni da odgovaraju na svaku primedbu iz izveštaja ali napominje da je posle 11 godina u Srbiji donet novi medijski okvir i da Ministarstvo sprovodi ono za šta se zalaže Medijska koalicija.

Tagovi

Povezani tekstovi