Ne znamo ko nam je ubio oca

U okviru istrage, predviđeno je saslušanje nekoliko novih svedoka koji ranije nisu davali svoj iskaz. Najavljuje se i balističko veštačenje.


Pred istražnim sudijom Draganom Lazarevićem juče su svedočili sin i ćerka pokojnog novinara, Rade i Jelena Ćuruvija, koji su, kako saznajemo, izjavili da nemaju nikakvih saznanja o tome ko je ubio njihovog oca. Potvrdili su, međutim, da su ga svojevremeno upozoravali da se čuva. Njih dvoje, saznajemo, pridružuju se krivičnom gonjenju. Juče je trebala da se pojavi i bivša službenica DB, koja je radila na prisluškivanju, međutim ona nije došla jer nije primila poziv. Prema rečima portparola Specijalnog suda Maje Kovačević-Tomić, istražni sudija će u okviru dopune istražnih radnji saslušati još desetak svedoka.


– Biće saslušano još desetak novih svedoka, koji do sada nisu saslušani i biće objavljeno i balističko veštačenje. U ovom slučaju i dalje nema zahteva za sprovođenje istrage, odnosno nema osumnjičenog – rekla je Kovačević-Tomić.


Specijalni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević još u februaru, podsećamo, izjavio je da je tužilaštvo podnelo zahtev za preduzimanje novih istražnih radnji u slučaju ubistva Ćuruvije koje bi mogle doneti pomake.


Za danas je predviđeno da se saslušaju još tri svedoka, a do sada ih je u ovoj istrazi prodefilovalo skoro stotinak.


Ni posle skoro punih devet godina od ubistva Slavka Ćuruvije ne postoji zvanična informacija o tome ko je počinio zločin. Prema jednoj od spekulacija, Miki Kurak, jedan od osumnjičenih da je ubio Ćuruviju, nalazi se u Južnoj Africi. Jedan od svedoka zločina svojevremeno je identifikovao i Luku Pejovića kao čoveka koji je ubio Ćuruviju, a o tome je sastavljena i pisana izjava koja se nalazi u MUP.


 

Tagovi

Povezani tekstovi