Nema Milanovčana u čačanskoj bolnici, lažna vest Prve TV izazvala pometnju u gradu

Nikolića je jutros, na konferenciji za novinare, demantovao načelnik Štaba za vanredne situacije Milorad Dimitrijević, a da nema Milanovčana zaraženih od korone na infektivnom odeljenju čačanske bolnice, kako je Nikolić tvrdio, potvrdili su i v.d. direktora milanovačke bolnice dr Predrag Šutić i v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu dr Aleksandar Čivović.

– Jedna informacija koja je sinoć izašla u medije, od strane reportera TV Prva, unela je male nedoumice, i da možda kažem i strah, kod našeg stanovništva. Najverovatnije, i ubeđeni smo, da je greška reportera u iznošenju brojki. Tako da nema razgloga za strah, a ja vas uveravam da ni mi kao Štab, kao i lica koja su ovde u ime struke, nemamo nijedan razlog da bilo šta od vas krijemo. Znači ovo su padaci sa kojima mi raspolažemo i što se nas tiče to su relevantni i tačni podaci – kazao je Milorad Dimitrijević. 
GMinfo: Dakle, na Infektivnom odeljenju čačanske bolnice nema niko iz Gornjeg Milanovca?

– Nema! Tako je, nema! Malo smo analizirali, mislim da je reporter permutovao podatke u odnosu na Lučane i Gornji Milanovac, jer mi mamo podatke da su dva lica iz Lučana na infektivnom. Verujem da nije zlonamerno bilo. Iz Milanovca nema niko da leži na infektivnom odeljenju čačanske bolnice. Iz Gornjeg Milanovca do sada je kod jedne osobe dijagnostikovan koronavirus i nalazi se na kućnoj adresi u samoizolaciji, pod nadzorom lekara i redovno se odaziva na kontrole i njegovo stanje je stabilno – rekao je za naš portal Dimitrijević. 
U vestima PRVE televizije, sinoć u 18 sati, Nikolić je rekao da „…na infektivnom odeljenju čačanske bolnice smešteno je deset pacijenata…“. 

– Od toga, dva, dvojica su iz Gornjeg Milanovca, jedan iz Lučana jedan i  jedna iz Ivanjice – rekao je, između ostalog, Nikolić.

Ova lažna vest izazvala je, sinoć, veliko uznemirenje i paniku kod građana Gornjeg Milanovca i okoline. Redakcija portala Gminfo bila je zasuta porukama i telefonskim pozivima zabrinutih Milanovčana, od kojih su neki i optuživali naš portal da „krije i prećutkuje važne informacije“.
Za razliku od Prve TV, i njihovog dopisnika Gvozdena Nikolića, GMinfo nikada nije, niti će objavljivati neproverene informacije. Za ovakvo (dez)informisanje građana Milanovca i okoline, Nikolić je pre mesec dana, na lokalnom konkursu za medije, preko Glasa Zapadne Srbije čiji je vlasnik i povezanih firmi u vlasništvu članova njegove porodice, dobio ukupno 750 000 dinara.

Tagovi

Povezani tekstovi