Nemačka pomaže program za više standarde u medijima SCG

Ugovor su potpisali nemački ambasador u SCG Andreas Cobel i izvršni direktor Asocijacije novinskih izdavača i elektronskih medija Zoran Papić, saopštila je ta asocijacija.

Ona će polovinom juna, zahvaljujući nemačkoj podršci, a u saradnji sa Institutom za razvoj kulturne saradnje sa inostranstvom (IFA), organizovati u Beogradu skup posvećen zaštiti intelektualnih prava u medijima.

O ovoj osetljivoj i pravno nedovoljno regulisanoj temi, na bazi prezentacija priznatih eksperata iz Nemačke, raspravljaće stručnjaci iz vodećih medija, predstavnici medijskih asocijacija u SCG, kao i domaćih agencija koje se bave tom oblašću.

Cobel je nakon potpisivanja sporazuma izrazio nadu da će projekat doprineti razvoju medijskog okruženja u Srbiji, navodi se u saopštenju Asocijacije novinskih izdavača i elektronskih medija.

Politika je dužna da obezbedi transparentne okvire za neometan rad i razvoj medija, a oni, sa druge strane, „imaju zadatak da za svoju slobodu preuzmu odgovornost koja iz nje proizilazi, rukovodeći se principima tržišta, ali i opštim principima razvoja demokratskog društva u celini“, ocenio je nemački ambasador.

Tagovi

Povezani tekstovi