Nemaju za sapun, a plaćaju reklame

tv-plus

[box align=’box-center’ id=’8167′]

Agencije ADD Production i BNZ Higijenik, koje rade za lokalnu TV „Plus“, čija je vlasnica Irena Gašić, supruga bivšeg gradonačelnika, a sada ministra odbrane, dobile su od 2012. do danas 9.875.302, odnosno 2.162.000 dinara.

– Lokalna vlast novac građana troši kao Alajbegovu slamu! Sva ova plaćanja izvršena su sa konta gradonačelnika, što znači da je Gašić u vreme dok je bio gradonačelnik ugovore sklapao sa svojom suprugom. Ružno je i tužno da je dom zdravlja u kojem lekari i osoblje nemaju sapun i ubruse već ih donose od kuće, u prošloj godini platio agenciji ADD Production 600.000 dinara, a za prva četiri meseca ove godine još 240.000 dinara. Smanjuju se davanja za porodilje, a troši se za reklamiranje – kaže Desimir Pavlović, odbornik i bivši gradonačelnik Kruševca iz redova demokrata.

Prema podacima iz Agencije za privredne registre, zakonski zastupnik ADD Production je Predrag Vukićević, odbornik SNS i predsednik Regionalne privredne komore.

Gradska toplana je 2014. ADD Production-u platila 542.220, a ove godine 427.597 dinara.

– Prošle godine smo plaćali šest meseci, a posle smo prekinuli. Ove godine smo počeli pre mesec dana. Hteli smo da informišemo građane o ugradnji kalorimetara. Verovatno ćemo raskinuti ugovor jer imamo drugačije planove – kazao nam je Dragan Azdejković, direktor Gradske toplane.

<!—->

Na račun dve agencije JKP “Kruševac“ je od 2013. do maja ove godine uplatilo 736.000 dinara.

– Naša reklama ide na video-bimu u centru grada. To smo platili za šest meseci mada je išlo skoro godinu dana. Sa svim televizijama imamo dogovor o kompenzaciji. Svoja dugovanja za iznošenje smeća plaćaju tako što emituju naše reklame – objašnjava Boban Kostić, direktor JKP „Kruševac“.

Iz Doma zdravlja nismo uspeli da dobijemo informaciju za koje usluge je ADD Production-u za proteklih 16 meseci plaćeno 840.000 dinara. Ćutanje nas je zateklo i u TV „Plus“, a bez odgovora su i pitanja za gradsku upravu, odakle su nas uputili na poverenika za informacije od javnog značaja.

Tagovi

Povezani tekstovi