Neprihvatljivo ponašanje bivšeg predsednika opštine Grocka

Simonović je, nakon što je pušten iz pritvora, preko svog privatnog profila na društvenoj mreži Fejsbuk, preneo navode portala koji vode kampanju protiv portala Žig info. Podsećamo da je osumnjičen da je naložio podmetanje požara u kuću novinara tog portala Milana Jovanovića.

Razumemo da prenošenje navoda sa portala nije zabranjeno, ali mislimo da čovek protiv koga se vodi postupak, i koji je pušten da se brani sa slobode, ne bi nikako smeo da se na ovaj način obraća onima koji su oštećeni u tom postupku.

Urednik portala Žig info Željko Matorčević je nakon ovog čina obavestio novinarska udruženja da je zabrinut za bezbednost svih članova redakcije kao i za bezbednost njihovih poprodica.

Javno pružajući podršku kampanji protiv redakcije Žig info Simonović pokazuje da ne menja odnos prema novinarima koji su kritički pisali o njegovom radu, čime baca senku i na sudsku odluku da mu se dozvoli da se brani sa slobode.

Uvreni smo da zbog ovakvog ponašanja Simonovića ima razloga za preispitivanje odluke kojom je pušten da se brani sa slobode.

Udruženje novinara Srbije
 
Nezavisno udruženje novinara Srbije
 
Nezavisno društvo novinara Vojvodine
 
Asocijacija nezavisnih elektronskih medija
 
Asocijacija medija
 
Asocijacija onlajn medija

Tagovi

Povezani tekstovi