Nezapamćeno gušenje medijskih sloboda

sloboda-medija-blic-rs

[box align=’box-center’ id=’8165′]

Konstatovao je pritom da se jedine preostale, Kragujevačke novine, izgubivši materijalnu potporu lokalne samouprave, nalaze pred gašenjem. Do juče regionalni javni servis Šumadije, Radio-televizija Kragujevac, odlukom centralnih vlasti i lokalne samouprave idu u privatizaciju, po najcrnjem privatizacionom modelu, koji uopšte, prema Milenićevom mišljenju, ne garantuje opstanak te medijske kuće. Javnost grada i informativni uticaj Kragujevca se, smatra on, degradiraju, minorizuju i polako i sigurno svode na dopisničku mrežu beogradskih medija i ono malo preostalog entuzijazma radio-televizijskih emitera u privatnom vlasništvu, i na potpuno privatnu građansku hrabrost vlasnika.

– OvajiovakavstepenzatiranjaglasilaigušenjamedijskihslobodauKragujevcu, kaoiostatkuSrbije, uostalom, možemoporeditijedinosaperiodimaokupacijezemljeigrada. Pačakiutakvompoređenju, sanajdubljomzabrinutošćusmodužnidaprimetimodasuinformativnadelatnostijavnoinformisanjeuKragujevcubilibogatijiiraznovrsniji, savećimbrojemglasilailokalnihinformacija, čakpodtuđinskomvlašću, tvrdiMilenić.

Podsetivši da je Srpska napredna stranka u Kragujevcu najpre otela lokalnu vlast, potom i informativni prostor, Milenić je juče upitao: šta je sledeće? Da li treba čekati da oteraju Fijat i njegove kooperante, pa da, zatim, obustave infrastrukturne projekte na saobraćajnim vezama sa svetom i potpuno zatvore Kragujevac u palanačke okvire sa kasablijskom perspektivom periferije Bajčetine i tamošnjeg „vojvodstva“.

Tagovi

Povezani tekstovi