Niška TV 5 ne odustaje od bitke za frekvencije

– Postupak RRA je u suprotnosti sa duhom evropskih procesa koji podrazumevaju sveobuhvatno demetropolizaciju za razliku od koncentrisanja finansijske i medijske moći koja je tipična za ove prostore. Smatramo da je odlukom RRA grubo prekršen zakon jer nam je, bez ikakvih argumenata, uskraćena mogućnost da emitujemo program na području čitave države mada smo mi i u konkurenciji nacionalne televizije peti po gledanosti na jugu Srbije, a osmi u državi, kaže Slavica Nikolić-Čorbić, direktor i glavni i odgovorni urednik TV 5.


Komentarišući navode RRA o navodno prljavom kapitalu Olivere Nedeljković, sestre Bogoljuba Karića koja je suvlasnik njihove medijske kuće, Čorbićeva ističe da, ako je to razlog za onemogućavanje rada, trebalo bi zatvoriti bar 50 najvećih preduzeća u Srbiji čije se ime pominjalo u vezi sa privrednim kriminalom i korupcijom.


– Nismo skrivali podatke o učešću Karićevog kapitala u našoj televiziji, ali ističemo da ova činjenica nije imala uticaja na našu uređivačku politiku – kaže direktor TV 5. Ona naglašava da ne stoji ni konstatacija RRA da je prilikom donošenja odluke o dodeljivanju mesta u etru vođeno računa o dužini rada.


– Da je ova činjenica uzeta u obzir, mi bismo sigurno dobili nacionalnu frekvenciju jer radimo duže i od Pinka i B92 – rekla je Slavica Nikolić-Čorbić.
Ona je izrazila žaljenje što beogradski elektronski mediji, uključujući i nacionalnu televiziju koja pledira na atribut javnog servisa, nisu nijednom rečju izvestili o odluci RRA o TV 5.


D.V.

Tagovi

Povezani tekstovi