Nokautiran novinar!

Kruševac-Radojicu Barjaktarevića, dopisnika Kurira i Glasa, napao je u subotu Svetozar Jakšić, penzionisani pukovnik Vojske Srbije i Crne Gore. Jakšić je nasrnuo na našeg novinara zbog teksta o samoubistvu Marijane Maje Mitrović (31), nevenčane supruge njegovog sina Milana. Tekst pod nazivom „Ubila je nepravda“ izašao je u vikend broju Kurira, a Jakšića je razbesnela činjenica da je vest uopšte objavljena u novinama. U pomenutom tekstu piše da je Marija Mirković skočila sa sedmog sprata solitera u kruševačkom naselju Prnjavor zbog poniženja i nepravde. Ona je u opraštajnom pismu napisala da se svima izvinjava, ali da više nije mogla da trpi to što nema šanse da živi od poštenog rada.


Komšije su potvrdile ovu priču, rekavši našem novinaru da im se Marija dan pre samoubistva požalila da ju je teško uvredila jedna žena, čijoj ćerki je uradila maturski rad.-Otišla je da uzme 2000 dinara koliko je po dogovoru koštala njena usluga, a dotična gospođa joj je pogrdo rekla: „Jesi li došla da prosiš“? Marija se kući vratila uplakana-rekao je jedan od komšija. Kada je u subotu ujutru pročitao tekst, Svetozar Jakšić je besno pozvonio na vrata novinarevog stana. Čim mu je Barjaktarević otvorio, pitao ga je da li je on napisao tekst o Marijinom samoubistvu i da li je tačno da piše za Glas i Kurir. Kada je novinar to potvrdio, Jakšić ga je snažno udario pesnicom u glavu. Od siline udarca novinar je pao na pod i onesvestio se.


-On me je, jednostavno nokautirao. Posle pada sam bio onesvešćen neka tri minuta. Čim sam došao sebi, zaključao sam vrata. U glavi mi je bilo sve mutno. Na podu sam primetio Jakšićev mobilni telefon, koji mu je ispao dok me je udarao-priča Barjaktarević. Novinar je uspeo da pozove policiju. Interventna parola stigla je veoma brzo. Trojica policajaca ostala su sa njim, dok su petorica otišla kod Jakšića.


-U početku nije hteo da im otvori vrata. To je učinio kad su mu zapretili da će ih obiti-priča Barjaktarević. Policajci su sačinili službenu belešku i upozorili Svetozara Jakšića da više ne prilazi novinaru. Meni su preporučili da ja i redakcija Kurira i Glasa javnosti podnesemo privatnu krivičnu tužbu protiv nasilnika. Policija me je odvela u bolnicu i lekari su konstatovali povrede glave -priča Barjaktarević.


On dodaje da ga je napad mnogo šokirao, naročito zbog toga što je Jakšić samo dan ranije ljubazno razgovarao s njim. -Kada se dogodilo samoubistvo, otišao sam kod njega u stan i izjavio mu saučeš


e. Prisustvovao sam Marijinoj sahrani. Jakšić je tada rekao da je otišla u smrt zbog nepravde. Fino smo razgovarali. Kasnije sam shvatio da me nije napao zato što navodi u tekstu nisu bili istiniti, već zato što je vest o samoubistvu njegove snaje uopšte objavljena-rekao je Barjaktarević.


Na. S.

Tagovi

Povezani tekstovi