Nove prostorije EU info centra u Novom Sadu

eu-info-point-novi-sad-2-jpg_660x330

[box align=’box-left’ id=’7408′]

Svečanom otvaranju prisustvovaće NJ. E. Ambasador Majkl Devenport – Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji, kao i Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Predsednik Vlade AP Vojvodine Bojan Pajtić.

ored otvaranja novih prostorija, povodom 9. maja – Dana Evrope, EU INFO POINT Novi Sad organizuje događaje kojima će obeležiti ovaj značajan datum.

U petak 8. maja u Radio Kafeu, od 16.15 do 17.30 časova, održaće se Panel diskusija pod nazivom “Moja zemlja pre i posle pristupanja EU”.

Na Panelu će, pored NJ.E. Majkl Devenporta, učestvovati i, NJ.E. Ambasador Poljske Aleksander Hećko, i treći sekretar Ambasade Republike Hrvatske u Srbiji Martin Konjevod.

U subotu 9. maja, od 11 do 12 časova, u saletli u Dunavskom parku koncert će održati učenici novosadskih muzčkih škola “Josip Slavenski” i “Isidor Bajić”. Tom prilikom, građani će moći bliže da se upoznaju sa radom EU INFO POINT Novi Sad, da se informišu o EU, a imaće priliku i da razgovaraju sa šefom političkog sektora Delegacije Evropske unije u Srbiji g. Lukom Bjankonijem.

Dan Evrope – 9. maj ustanovljen je kao dan sećanja na Šumanovu deklaraciju iz 1950. godine, kojom je započet proces evropskih integracija. U Parizu je tog dana, francuski ministar spoljnih poslova Rober Šuman pročitao svetskoj javnosti deklaraciju kojom je pozvao Francusku, Nemačku i druge evropske zemlje da udruže proizvodnju uglja i čelika i sarađuju na poljima trgovine i ekonomije.

Tagovi

Povezani tekstovi