Novi član Saveta REM potpisnik peticije podrške Vučiću

Foto: N1
Foto: N1

Među potpisnicima peticije za odbranu ugleda predsednika Srbije Aleksandra Vučića nalazi se i ime novoizabranog člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Miodraga Vukašinovića, saopštio je pokret „Ćale, ovo je za tebe“, zbog čega su zatražili da taj novosadski novinar podnese ostavku.

Insitut za političko umrežavanje je juče pokrenuo peticiju za „odbranu ugleda predsednika Srbije od medijskog rata, koji protiv njega vode političke i interesne grupe u zemlji i okruženju i mediji pod njihovom kontrolom“, a među potpisnicima se trenutno nalazi preko 350 osoba.

 

„Postavljamo pitanje kako je moguće da se član Saveta REM-a koga obavezuje Zakon o elektronskim medijima i Kodeks ponašanja članova Saveta REM-a našao na zajedničkoj listi u društvu opskurnih likova i da zajedno sa njima učestvuje u pokušaju povezivanja nezavisnih medija sa kriminalom i rušenjem ustavnog poretka Srbije“, navodi se u saopštenju.

 

Ovaj pokret je postavio i pitanje kako je moguće da u jeku pregovora sa evroparlamentarcima o poboljšanju uslova za funkcionisanje političkog sistema u Srbiji Vukašinović „dopusti sebi da se na najgrublji način politički javno opredeli i tako spašavajući Vučićev ugled najteže povredi već ozbiljno narušeni ugled REM-a“.

 

Pokret je upitao i kako je moguće da je organizator i inicijator peticije Aleksandar Đurđev, za kog su naveli da je „poznat po najgrubljim napadima na novinare“.

 

Đurđev je predsednik Instituta za političko umrežavanje i bivši oštri kritičar Srpske napredne stranke, a danas pokrajinski poslanik iste te partije.

 

Pokret je podsetio da je postao poznat kada je kao odbornik u Skupštini grada Novog Sada „napao i ponižavao konobara u Skupštini“ kog je optužio da je „pokušao da ga otruje“.

 

O ovom slučaju je tada pisala novinarka Ana Lalić koju je Đurđev zbog toga optužio da je „agent hrvatske obaveštajne službe“.

Tagovi

Povezani tekstovi