Novi direktor spasava TV Banat od zatvaranja?

tv-banat

[box align=’box-left’ id=’7542′]

Vlasnik VTV „Banat“, Fondacija „Hemofarm“, kojoj su ova televizija i nekretnine na rasprodaji trenutno jedina veza sa Vršcem, pokušava da je „reanimira“ sa novim direktorom.

Kako nezvanično saznajemo, plan je da se TV „Banat“, koju opštine vršačkog regiona ove godine projektno podržavaju sa oko 7 miliona dinara, oporavi do septembra. Ukoliko to ne uspe…

Novi direktor VTV „Banat“ je Vladan Radosavljević. Rođen je 1960. godine. Direktor je TV Akademije i profesor televizijskog novinarstva na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum. Član je Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

Radosavljević je od 1984. do 1994. godine radio u „Studiju B“. Bio je jedan od urednika NTV „Studio B“, prve nezavisne televizijske stanice u Srbiji. U „Studio B“ se vratio 1997. godine, gde je od februara do septembra, kada je smenjen celokupni uređivački tim, bio direktor programa televizije.

Bio je i glavni i odgovorni urednik TV Enter, koja je 2011. godine, odlukom RRA, izgubila licencu za emitovanje, jer nije plaćala nadoknadu za korišćenje frekvencije u Beogradu.

Radosavljević je bio i urednik, programski i izvršni direktor „Media centra“, a ime mu se u javnosti pominjalo i 2010. godine, kada je za mesečni bruto honorar od 222.000 dinara imenovan na funkciji savetnika za marketing generalnog direktora JAT-a, što je tada izazvalo osudu javnosti.

VTV „Banat“ osnovana je 1998. godine od strane kompanija „Hemofarm“, RTS i JAT. Status regionalne televizije ima od 2007. godine. Nalazi se u Centru Milenijum.

Tagovi

Povezani tekstovi