Novi gazda bivši „vojni službenik Francuske“

Konzorcijum nominalno predvodi novinar Nada Harminc, ali je stvarni vlasnik Rajko Stojnić koji se posle aukcije u Novom Sadu predstavio kao bivši „vojni službenik francuske vlade“, te vlasnik zemljišta, silosa i ribnjaka u Sutjeskoj kod Zrenjanina. On je rekao da će svi novinari Subotičkih novina ostati da rade kao i dosad, uz još neka pojačanja, a svoje angažovanje u sferi medija objasnio je tako što je primetio da su Subotičke novine „jedine gradske novine koje je vlast pustila niz vodu“.
Kako Danas nezvanično saznaje iz dobro obaveštenih krugova u Subotici, Stojnić, koji je kum Jagodinca Dragana Markovića Palme, u tročlanom konzorcijumu učestvuje sa 85 odsto, Nada Harminc sa 5, a Rajko Vukojević sa 10 odsto kapitala. Možda je reč o slučajnosti, ali Subotičani primećuju da i sadašnji glavni i odgovorni urednik Subotičkih Dragica Pavlović ima veze s Jagodinom, jer je rodom iz tog mesta.
Simptomatično je da je Nada Harminc bila novinar lista Dani, glasila socijalista na severu Bačke. Za nju se tvrdi da je napravila žurku kada je ubijen premijer Zoran Đinđić. Na jučerašnjoj aukciji u nadmetanju za kupovinu 70 odsto društvenog kapitala Subotičkih novina, ali i poslovnog prostora u centru Subotice od preko 400 metara kvadratnih, plus još jedan stan, učestvovali su i Blaško Kopilović, privrednik i nekadašnji funkcioner Reformista Vojvodine, Miodrag Nikić, vlasnik Građanskog lista, Dušan Vlaović, direktor firme Dnevnik – Vojvodina pres, u kojoj nemački VAC ima većinski udeo, te Super TV, Ištvan Nađ, Zoltan Arnold, Miroslava Vukas i Rajko Vulin.


R. B.

Tagovi

Povezani tekstovi