Novi informativni portal na jugu Srbije

„Slobodna reč“ će se, kako su najavili, baviti nacionalnim temama od značaja za lokalnu zajednicu i lokalnim temama važnim za nacionalni nivo javnog života, a koje se tiču politike, društva, kulture, života pojedinca i slobode u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj Uniji.

„U situaciji kada su lokalne samouprave najveći donator medija, i kada projektno finasiranje ne funkcioniše onako kako je zakon to zamislio, kritičko i objektivno izveštavanje kao i ukazivanje na probleme lokalne zajednice skoro je nemoguće“, kažu iz novog vranjanskog portala.

U saopštenju je ocenjeno da odsustvo medija koji objektivno, dosledno i kritički izveštavaju nije samo pitanje slobode govora nego je i odlična podloga za dezinformacije, lažne vesti i spinovanje, kako bi se zadržala moć ili prikrila zloupotreba institucija i državnih funkcija, korupcija i kršenje zakona.

Iz redakcije su dodali da je informativni portal „Slobodna reč“ sa razlogom poneo naziv prvog lista koji je 1944. godine štampan u tek oslobođenom Vranju.

Tagovi

Povezani tekstovi