Novi Optimizam obeležava deset godina od smrti Mirka Đorđevića

viber_image_2024-04-15_12-21-20-469

Pokret Novi Optimizam će 18. aprila, obeležiti deset godina od smrti Mirka Đorđevića, pisca, esejiste, profesora, sociologa religije. Đorđević je ostavio dubok trag ne samo u akademskim krugovima već i u široj javnosti, a bio je prvi potpredsednik Novog Optimizma, bez ograničenja mandata, čiji je rad bio ključan u delovanju ovog Pokreta.

 

https://drive.google.com/file/d/1rgnc42DnnXer4A8QCLI3M9y51BgIEUcw/view

 

U čast njegovog života i dela, pozivamo vas na događaj „ŽIVA REČ” koji će se održati 18. aprila, u 18 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD).

 

Prepametni, lucidini i duhoviti Čika Mirko bio je 10 godina nezaobilazna društvena i ljudska jedinka u delovanju Pokreta Novi Optimizam, i zato smo rešili da okupimo sve Mirkove poštovaoce i prijatelje na godišnjicu smrti i ponovo izrazimo poštovanje njegovom životu i delu. U okviru događaja, prikazaćemo film Novog Optimizma koji je posvećen Mirku Đorđeviću,pustićemo njegovu živu reč izgovoreno u Peščaniku, a biće održana i tribina koja će se baviti temama koje su bile bliske Mirku i koje su i danas od izuzetne važnosti. Na tribini će govoriti Ivan Čolović, etnolog i antropolog, Toma Marković, novinar i pisac, Zlatoje Martinov, novinar i publicista, Vukašin Milićević, teolog, Milan Vukomanović, sociolog religije, i Dragan Stojković, sociolog i izdavač.

 

Moderatorka će biti

 

Svetlana Jajić, novinarka

 

Pozivamo vas da se pridružite ovom događaju kako bismo zajedno odali počast Mirku Đorđeviću i nastavili da negujemo i promovišemo vrednosti koje je on zagovarao.

 

Detalji događaja:

 

Datum: 18. april

 

Vreme: 18:00 časova

 

Lokacija: Centar za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), Beograd,Birčaninova 21.

 

Izvor: Glas Šumadije

Tagovi

Povezani tekstovi