Novi plagijat: Firma iz Inđije napravila portal InfoVranje

Infovranje-1026x500-1

Ovo nije prvi put da dobijamo plagijat portala na teritorije Srbije, u Vranju je najpre napravljne „Vranjski.rs“, portal koji je osnovala firma sa Novog Beograda, sada imamo lokalne vesti koje nam dolaze čak iz Inđije. Podsećam javnost da su i drugi nezavisni mediji prošli kroz ovu vrstu pritiska – Mihajlo Stojković, glavni i odgovorni urednik portala InfoVranjske.rs

Na društvenim mrežama Instagram i Facebook pojavile su se stranice novog portala pod nazivom „InfoVranje.rs“.

 

Novi portal još nije registovan u Registru medija, ali je prema podacima sa https://www.rnids.rs/, domen registovan u Inđiji.

 

Vlasnik domena je kompanija „MARINE MEDIA TEAM DOO INĐIJA“, koja je osnovana 4. februara, 2022. godine u ovom mestu.

 

 

Direktorka ove medijske kompanije je Marina Stojanović iz Inđije, rođena 2000. godine.

 

Glavni i odgovorni urednik portala InfoVranjske.rs, napominje da je ovo još jedan klasičan primer pritiska na nezavisne medije.

 

Ovo nije prvi put da dobijamo plagijat portala na teritorije Srbije, u Vranju je najpre napravljne „Vranjski.rs“, portal koji je osnovala firma sa Novog Beograda, sada imamo lokalne vesti koje nam dolaze čak iz Inđije. Podsećam javnost da su i drugi nezavisni mediji prošli kroz ovu vrstu pritiska, rekao je Mihajlo Stojković, glavni i odgovorni urednik portala InfoVranjske.rs

 

Pored plagijat portala „Infovranje“, kompanije „MARINE MEDIA TEAM DOO INĐIJA“, osnovala je više Instagram i Facebook stranica, pa je Srbije sada dobila i „Infopirot.rs“, „Infoniš.rs“, „Infoprokuplje.rs“, „Infopecicnci.rs“ i mnoge druge.

 

Prema podacima iz APR-a, kompanija „MARINE MEDIA TEAM DOO INĐIJA“, već ima registovan žiro račun u Trezoru, pa se može očekivati i prijavljivanje na lokalnim konkursima za informisanje.

 

Prva objava novog portala „Infovranje“ bila je 14. oktobra, a do sada su objavljeni tekstovi koji su prenešeni sa portala Gradske uprave.

Tagovi

Povezani tekstovi