Novi potresi u „Pančevcu“

Pančevo – Biljana Bulatović-Pajić, direktorka „Pančevca“, nedavno plaćenog na aukciji 2,2 miliona evra, podnelaje juče ostavku osnivaču, SO Pančevo, zbog sumnje da se u njenom slučaju radi o sukobu interesa, a danas po podne očekuje se i novi vlasnik.
– Iako nije tajna da pripadam taboru koji je otišao iz „Pančevca“, iz moralnih razloga prema kolegama sa kojima sam godinama radila, ostajem dok se ne pojavi vlasnik. Moram da kažem da je krivac zbog ovako haotičnog razrešenja situacije i osnivač – SO Pančevo. Pre šest meseci tražili smo od osnivača da se odredi prema prodaji „Pančevca“, nadajući se da će se naći način da list od ugleda ostane u rukama onih koji bi ga i dalje vodili kao nezavisno glasilo, ali nikakvog odgovora nije bilo. Nemam nikakve veze sa zamenom brava na nekim prostorijama „Pančevca“, niti sa useljavanjem blagajne sada konkurentskog „Pančevac presa“ u naše prostorije. Neka se istraži kako je do toga došlo – kaže Biljana Bulatović-Pajić za „Politiku“.
Što se tiče prekjučerašnje preporuke kolegijuma Opštinskog veća da direktorka podnese krivične prijave protiv „Pančevac presa“, zbog uzurpacije poseda i samovlašća, Biljana Bulatović-Pajić kaže da je ovlastila advokatada to učini.
I juče su na stepeništu „Pančevca“ dežurali ljudi iz „Pančevac presa“, presrećući one koji su došli da daju oglas i usmeravajući ih ka svojoj blagajni i uveravajući da ne daju oglas „Pančevcu“, jer se te novine neće pojaviti. U redakciji „Pančevca“, pak; uvereni su da će se novi broj njihovih novina pojaviti na vreme. Oni tvrde da su „usmerivači“ krivi što je juče čak i jedan kolporter „Pančevca“ pare za prodatih 150 primeraka prošlog broja „Pančevca“ platio na blagajni „Pančevac presa“.
Kako saznajemo, blagajnu „Pančevac presa“ pohodiće i finansijska policija, jer je dobila i pismenu prijavu da se na toj blagajni dobijaju računi sa adresom drugačijom od one koja je zavedena u Agenciji za registre, a kao telefon „Pančevac presa“, na račucu, upisan je broj koji pripada jednom pančevačkom advokatu.


M. Šašić

Tagovi

Povezani tekstovi