Novi sajt RTS-a – izazov i potreba

Portal www.rts.rs korisnicima nudi direktan pristup informacijama o šest programa delovanja RTS-a, četiri radijska, dva TV, satelitskom programu, dopisništvu, kao i organizaciji RTS-a, sertifikacionom telu, muzičkoj produkciji, PGP-RTS, programskoj arhivi, istraživanju i izdavaštvu, galeriji, digitalnom emitovanju, tenderima, pretplati i Evrosongu. Korisnici jednostavno biraju oblast koja ih interesuje, brzo i efikasno informišu se o vestima, sportu, radio i TV programu, mogućnostima podcast-feed opcije, programima koji idu uživo i svemu što je aktuelno u RTS-u. Novine su naročito vidljive u modernom dizajnu i jednostavnoj upotrebi. Posebno je unapređen segment najave TV programa. Informacije se ažuriraju iz sata u sat a ovo leto će biti samo prelazan period podložan promenama kako bi imali što kvalitetniji portal.
Uspostavljanje najboljeg i najkvalitetnijeg odnosa sa korisnicima doprineće i unapređenje hardvera kako bi već na jesen Medijski javni servis Srbije imao funkcionalniju i dinamičniju 24 časa aktivnu internet prezentaciju. Uvođenjem blogova i novih foruma RTS sigurno gradi jaku interaktivnost sa korisnicima i samom veb platformom ali i sa internim resursima. Planirane promene doprineće da RTS na medijskom nebu Srbije predstavi svoj rad ali i stvori mogućnost formiranja posebnih internet sadržaja. To znači da se isto tako i zaposlenima, naročito novinarima, otvara mogućnost savremenijeg pristupa u pripremi i izradi radio i tv emisija.
„Virtualna publika” će postati značajna karika u povezivanju savremene tehnologije i suštine medija proverenog, jasnog, preciznog, raznovrsnog i brzog informisanja.

Tagovi

Povezani tekstovi