Novi v.d. direktora RTV za N1: 80 odsto zaposlenih prima platu ispod proseka

Izvor:Media centar
Izvor:Media centar

Posle više od dve godine i dva neuspešna konkursa, Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine doneo je odluku da na mesto v.d. generalnog direktora imenuje Gorana Karadžića, dugogodišnjeg medijskog radnika i predsednika i zamenika predsednika RRA. Prvog radnog dana na poziciji V.D rukovodioca, Karadžić je za N1 govorio o idejama i planovima za budućnost pokrajinskog javnog servisa.

 

„Prioritet će mi biti gledanost. Kakva je to televizija, kakav je to javni servis ukoliko nema gledanost? Ja mislim da 1.400 ljudi u ovoj kući može da napravi nešto što će zanimati građane Vojvodine, a  i sve druge u Srbiji. Ali, jezgro naše kompetentnosti je Vojvodina, i moramo da na taj način priđemo programu, da ga učinimo dostupnim i interesantnim onima zbog kojih postojimo“, kazao je Karadžić.

 

Podsetio je da su prioriteti Javnog servisa Vojvodine zakonom definisani i da će potražiti način da se vrate u domove u Pokrajini, kao i da se podigne gledanost.

 

Poručio je da će se potruditi da se radnicima povećaju plate, kao i da je trenutna situacija takva da 80 odsto zaposlenih prima platu koja je ispod republičkog proseka.

 

„Ako ostanem na ovom mestu i ako budem izabran za generalnog direktora na mandat od pet godina, učiniću sve da se program osavremeni, da proizvodimo sopstvene emisije i da nemamo samo informativni program“, zaključio je Karadžić.

Tagovi

Povezani tekstovi