Novinar iz Loznice: Bivši policajac koji me je napao pre 13 godina odbija da plati sudske troškove

Ilustracija: Canva
Ilustracija: Canva

Novinar iz Loznice Vladimir Mitrić, koji 18 godina živi pod policijskim obezbeđenjem, izjavio je danas da je, kako je naloženo rešenjem javnog izvršitelja, obezbedio bravara i dva svedoka, kako bi bila popisana imovina bivšeg policajca koji 13 godina nakon što je osuđen za napad na Mitrića odbija da plati sudske troškove, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

 

„Danas sam obezbedio dva svedoka i bravara i došli smo na izvršenje. Dužnik je odbio izvršenje, a prethodni put niko nije bio kod kuće. Moji troškovi, ali i neprijatnosti, ne prestaju. Izvršitelj mi je zapretio da će, ako ne obezbedim svedoke i bravara, postupak biti obustavljen“, naveo je Mitrić za sajt UNS-a.

 

Na ovaj način, osuđeni bivši policajac, kaže Mitrić, dobija dovoljno vremena da imovinu prevodi na druge osobe.

 

Nesumnjivo je, da i danas ima zaleđinu tamo gde ne bi smeo da je ima, što me zabrinjava, rekao je Mitrić.

 

Novinar iz Loznice uveren je da bivši policajac ne samo da je ostao dužan njemu, već da ni državi nije platio troškove po sudskim predmetima.

 

„Od predsednika Osnovnog suda u Loznici, Dragana Cvetinovića, svojevremeno sam tražio odgovore koliko je troškova platio državi, ali je odgovor izbegnut“, navodi on.

 

Inače, Mitrić je 12. septembra 2005. godine pretučen u ulazu u zgradu u kojoj živi. Napad je usledio nakon serije verbalnih pretnji i uništavanja njegovog automobila.

 

Kako je rekao ranije za UNS, pretučen je „na samo desetak koraka od bašte pune gostiju u kojoj su bila četiri policajca, u civilu, van dužnosti i, kako se kasnije ispostavilo, dvojica ljudi koji su označeni kao ’česta policijska operativna veza“.

 

Zbog ovog događaja dodeljeno mu je policijsko obezbeđenje, pod kojim živi 18 godina. Napad je, kako smatra, od početka bio povezan sa njegovim novinarskim radom zbog činjenica koje je objavljivao i zbog toga što je bio „kost u grlu mnogima“.

 

„Ovo što se meni dogodilo nipošto nije samo lokalni incident, jer znam o čemu sam sve izevštavao. Pisao sam o brojnim temama – od eksploatacije peska i šljunka na Drini, do trgovine narkoticima, kriminala i prizvodnje sirćetne kiseline u Bijeljini“, rekao je Mitrić.

 

Izvor: N1

Tagovi

Povezani tekstovi