Novinar iz Vrčina: Vrh policije štiti nalogodavce paljenja moje kuće

Kako je Stefanović saopštio, sumnja se da su porodičnu kuću Milana Jovanovića zapalili 25-godišnji A.M i 37-godišnja B.S.C, oboje iz Grocke. Zbog sumnje da ih je angažovao i platio im da zapale kuću uhapšen je 41 godinu star I.N, takođe iz Grocke.

Počinioci su se, prema Stefanovićevim rečima, odvezli do Jovanovićeve kuće, nakon čega je A.M. izašao iz vozila, razbio ciglom prozor na garaži i ubacio zapaljenu flašu sa benzinom, nakon čega su pobegli. Nakon toga je A. M. dobio novac za ovo paljenje. 

“U ovom trenutku policija je obezbedila potpuno priznanje osumnjičenog za direktno izvršenje ovog krivičnog dela i ovog lica za koje se sumnjiči da je zapalilo objekat i to pred nadležnim tužiocem, a istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela. Očekujem da policija u potpunosti rasvetli sve one koji su u ovom učestvovali”, izjavio je ministar.

Detalja o motivima ovog slučaja i dalje nema, ali napadnuti novinar Milan Jovanović za Raskrikavanje nema dileme – napad je vezan za njegovo novinarsko izveštavanje o malverzacijama u Opštini Grocka. 

Kako kaže, troje uhapšenih lično ne poznaje ali ističe da su, prema njegovim saznanjima, svo troje na neki način povezani sa rukovodstvom Opštine, poput uhapšenog I.M. za kog Jovanović ističe da je tamošnji radnik obezbeđenja.

Pravi nalogodavac je, prema njegovim rečima, iz vrha Opštine, ali da je na slobodi jer ga “štiti vrh MUP-a, odnosno Nebojša Stefanović”. 

“Ne osećam se bezbedno jer nalogodavac nije uhapšen. Ipak, nastaviću da pišem, samo malo da se oporavim od svega. Ja sam u požaru sve izgubio, život je jedino što mi je ostalo”, ističe Jovanović. 

Nakon paljenja njegove kuće u Vrčinu, inače, Fondacija Slavko Ćuruvija je pokrenula akciju prikupljanja pomoći kako bi se novinaru i njegovoj ženi obezbedile najhitnije potrepštine poput lekova i garderobe. Dosad je prikupljeno skoro 2 miliona dinara, a poziv za doniranje je i dalje otvoren.

ŽIG info: Stalno nam prete likvidacijama i prebijanjem

Urednik portala iz Grocke Željko Matorčević je za Raskrikavanje ranije kazao da taj portal već godinama ukazuje na brojne probleme u njihovoj opštini, pa i na predsednika gradske opštine Grocka. 

„Pišemo o njegovim firmama koje posluju, koje dobijaju stalno poslove na javnim konkursima ili tenderima, o naglom povećanju imovine“, kaže Matorčević i dodaje da je Jovanović u poslednje vreme radio na priči u vezi sa renoviranjem Doma kulture u Vrčinu. „On je bio na tragu da je to u suštini zakupio predsednik opštine Grocka na 99 godina i da će tu praviti neku halu, nešto za privatne potrebe, da izdaje. To je poslednje što je bilo, da li je to razlog ovog napada ili nije, ne znam“. 

Kako je Matorčević rekao, putem telefona i društvenih mreža ovaj portal često dobija pretnje likvidacijama i prebijanjem. 

„Mi smo to prijavljivali redovno policiji, oni Drugom osnovnom tužilaštvu, međutim odgovor nikada nije stigao. Kad god se raspitamo o predmetu, te predistražni postupak je u toku, dobijamo šture odgovore. Sve se svodi na predistražni postupak“, kazao je ranije Matorčević za Raskrikavanje. 

Milan Jovanović, inače bivši policajac, saradnik je portala Žig info od 2015. godine.

Tagovi

Povezani tekstovi