Novinar nakon napada umro u policiji

valter-ismailovic

[box align=’box-left’ id=’7901′]

Incident se zbio prošlog četvrtka kada je Ismailović sa sa aktivistima Ponosa obilazio ovo naselje radi realizacije akcije podizanja pismenosti  mladih Roma.

Međutim, došlo je do tuče u kojoj ga je za sada nepoznata osoba palicom udarila u glavu. Još uvek nije poznato da li su povrede koje je zadobio u posledičnoj vezi s njegovom smrću. To će se pouzdano znati tek pošto stignu rezultati obdukcije.

U policiji je potvrđeno da je toga dana oko 20 časova došlo do narušavanja javnog reda i mira na Stočnom trgu u kojem je učestvovalo šest osoba.

–Učesnici narušavanja su pozvani u policijsku stanicu Crveni Krst radi davanja izjava o tom događaju kada je oko 23 časa jednom od njih pozlilo. Došla je hitna pomoć i ukazala mu pomoć na klupicama u prostoriji policijske ispostave. Taman kada su se lekari spremali da krenu, pozlilo je drugoj osobi koja je preminula uprkos intervenciji lekara, potvrđeno je u policiji.

U NVO Ponos, gde je Ismailović radio kao projekat menadžer, juče su odbili da komentarišu događaj dok se ne prikupi sva potrebna dokumentacija I saglasnost porodice.

–Tek po dobijanju rezultata obdukcije oglasićemo se, ukoliko za to dobijemo saglasnost porodice — kažu u Ponosu.

Ismailović je bio dugogodišnji novinar “City” radija i RTV “Nišava”.

Tagovi

Povezani tekstovi