Novinari dobili vodič za izveštavanje o krivičom postupku

Priručnik k pod nazivom „Vodič za novinare kroz krivicni postupak“ promovisan je na današnjem okruglom stolu u Miločeru, na kome su predstavnici crnogorskih pravosudnih organa i medija razgovarali o unapređenju njihove međusobne saradnje.

Bolje razumevanje i veće uvažavanje uloge sudova i procedura krivičnog postupka od strane novinara, s jedne, i profesionalnih potreba novinara i prirode njihovog posla, od strane sudova, s druge strane, kako je ocijenjeno na skupu u Miločeru, je u interesu
javnosti uopšte.

To bi, prema ocenama učesnika skupa, pomoglo da novinarski izvestaji iz sudnice budu profesionalniji, a omogućilo bi i bolju percepciju rada sudova u javnosti, koja sada, kako je rečeno, „nije na zavidnom nivou“.

Potpuniji i kvalitetniji tretman pravosudnih organa u medijima, bio bi doprinos jačanju efikasnosti sudstva, ali i doprinos pravičnijem suđenju, ocenjeno je na skupu.

Vodič za novinare kroz krivični postupak, prvi te vrste u Crnoj Gori, izradila je grupa istaknutih crnogorskih sudija i novinara.

Tagovi

Povezani tekstovi