Novinari i pravosuđe

Cilj seminara je da stručnjaci iz oblasti pravosuđa u dvosmernoj komunikaciji novinarima ponude konkretne odgovore na pitanja o osnovnim pojmovima i procedurama specifičnim za sudsku praksu.


Četiri dvodnevna seminara iz ovog programa već su održana u Čačku (20. i 21. januara), Nišu (28. i 29. januara), Kikindi (4. i 5. februara) i Kragujevcu (11. i 12. februara).


Predavači su bili prof. dr Zoran Ivošević, redovni profesor Fakulteta za poslovno pravo u Beogradu, prof. dr Nebojša Šarkić, prodekan ovog fakuteta i Vladimir Miljević, advokat iz Beograda.


Seminar pohađalo je po deset novinara iz lokalnih medija ili dopisništva koja imaju kancelariju u ovim gradovima. Predavanja su, prema njihovom mišljenju, bila dobro koncipirana, interesantna i korisna. Kao poseban kvalitet seminara istakli su kredibilitet predavača i njihovu sposobnost da im odgovore na sva pitanja.


U sklopu ovog programa, seminari „Novinari i pravosuđe“ održani su 25. i 26. februara u Kruševcu, 4. i 5. marta u Vranju. Slede seminari u Novom Sadu 10. i 11, u Subotici 18. i 19. i u Novom Pazaru 25. i 26. marta.


Seminare NUNS organizuje u saradnji sa IREX-om.

Tagovi

Povezani tekstovi