Novinari iz mitraljeza izrešetali tri kuće

Najveću štetu je pretrpela kuća Mileta Miloševića, koju je pogodilo 15 zrna ispaljenih iz mitraljeza „M 84“, kalibra 7,62 milimetra. Tri hica su probila prozore, a jedan je uleteo u kuhinju dok je njegova žena Dušanka kuvala kafu.
– Samo što sam se pomerila od šporeta začula se lomljavina. Strašan prasak, dim je ispunio kuhinju. Deca u komšiluku su vrištala. Metak je probio staklo, razbio je kredenac. Pobegla sam u hodnik i pozvala muža i policiju, priča Dušanka Milošević.
Strelište u ovom naselju je izgrađeno pre pet decenija, udaljeno je 300 metara od kuća koje su pogođene. Mile Milošević, čiji je dom pretrpeo najveću štetu, kaže da se „ i do sada dešavalo da poneko zrno doluta“, ali i da „nikada nije bilo ovako strašno“.
– Došao sam sa posla, i video ljude kako beže niz ulicu. Svi su bili preplašeni, a rafali su se i dalje čuli. Strčao sam do strelišta da im kažem da stanu sa pucanjem, ali portir nije hteo da me pusti unutra. Policija je brzo stigla, ali i tada se čula pucnjava. Tek su oni uspeli da je zaustave, kaže Mile Milošević, dok pokazuje izbušene prozore, nameštaj, i mesta gde su projektili probili čak i debelu metalnu ogradu njegovog dvorišta.


N. Radišić

Tagovi

Povezani tekstovi