Novinari optuženi za hajku na poslanike

Predsednik Odbora Tomislav Nikolić je primetio da „zna zašto ćute predstavnici stranaka koje imaju ministre – jer ovo je delimično i napad na vladu“, a Anđelković je saopštio da su ljudi u Vladi na ruke primali od dva do 20 hiljada evra. Neke je, po njemu, „DOS finansirao direktno, a Vesić je finansirao stranku Baneta Ivkovića“.


Goran Paunović (G17 Plus) izjavio je da „akreditovani novinari u većini slučajeva ne znaju šta je parlament, a to je jedno sveto mesto svake države. Posle huškanja na poslanike još sam uvereniji da treba odbraniti instituciju i vratiti ulogu poslanika“. Po njegovoj oceni, „imamo plaćenu kampanju urušavanja institucije“.


Skupštinski izveštači, po njemu, imaju sve uslove da dobiju blagovremene informacije, „a za uzvrat dobijamo trač rubrike“, rekao je Paunović i dodao da je u diskusiji čuo opasnu demagogiju koja donosi štetu instituciji. Tomislav Nikolić je na to dodao da su poslanici nemoćni jer ih svi napadaju, dok ministre niko ne dira kao da neki vode novinare na put.


Nikolić je ustvrdio da je vlada svojim zaključkom o usklađivanju plata „bacila kamenčić niz brdo, ali nismo morali da sledimo Vladu“.

Tagovi

Povezani tekstovi