Novinari Radio Goraždevca maltretirani tokom snimanja u Rugovskoj klisuri

Foto: Radio Gordaždevac
Foto: Radio Gordaždevac

Novinarska ekipa Radio Goraždevca, ometana je u radu i verbalno maltretirana od strane dvojice nepoznatih lica, u Rugovskoj klisuri kod Peći.

Glavni i odgovorni urednik Radio Goraždevca, Darko Dimitrijević, krenuo je sa kolegom Milićem Petrovićem da snime kadrove u Rugovskoj klisuri na pet kilometara od Peći.

 

“Snimali smo vodopad na pet kilometara od Peći i u jednom trenutku se pored nas zaustavilo vozilo, iz kojeg je najpre izašao jedan čovek koji je imao maskirne pantalone. Pitao je glasno na albanskom ‘Ko ste vi’, rekli smo da smo novinari Radio Goraždevca, a onda je postao agresivan. Iz auta je izašao i drugi čovek, koji je stao na par metara od nas. Čovek u maskirnim pantalonama nam je tražio dokumenta, što sam ja odbio i rekao da ću da zovem policiju, jer nije želeo da se legitimiše. Kolega Milić Petrović je prišao i pokazao press karticu. Imali smo vidljive press oznake na autu, prslucima i kameri. Više puta od njega sam tražio da nam se predstavi, ali nije hteo da nam da nikakvu informaciju o sebi. Po njegovoj reakciji mislio sam da će da me udari. Sve je trajalo nekoliko minuta, nakon čega su besno zalupili vrata i otišli”, kaže Dimitrijević.

 

Slučaj je prijavljen stanici Kosovske policije u Peći.

 

“Policija je uzela izjavu i obavestila Osnovno javno tužilaštvo u Peći, ali je tužilac kazao da nismo fizički napadnuti i da nema elemenata za gonjenje, da nema uznemiravanja novinara i da nema ometanja u radu”, kaže Dimitrijević.

 

Novinarska ekipa Radija Goraždevac danas je trebalo da završi snimanje priče o zagađenju životne sredine.

Tagovi

Povezani tekstovi