Novinarka Ivana Mastilović Jasnić uplašena od čoveka koji nema šta da izgubi

Foto: Blic/Đorđe Kojadinović
Foto: Blic/Đorđe Kojadinović

„Na dva metra sam od čoveka koji nema šta da izgubi i osećam se uplašeno“, rekla je Ivana Mastilović Jasnić na ročištu, 6. decembra, u Prvom osnovnom sudu, po tužbi Miroslava „Mike“ Aleksića, kada ju je sutkinja upitala da kaže adresu gde živi, te je dodala da je „to razlog zašto ne može da joj to odgovori“.

Naime, Miroslav Aleksić, osumnjičen za silovanja i polna uzmeiravanja polaznica škole glume „Stvar srca“,, tužio je novinarku za uvredu Ivanu Mastilović Jasnić za tekst „Tri faze Mikinih zločina“ objavljen u dnevnom listu „Blic“.

 

Tužena se izjasnila da ona nije odgovorna za dodelu takvih naslova i da nema veze sa njima, ali da u tekstu nema ništa što je ona dodavala, već su to bile izjave žrtava.

 

„Ovaj tekst je rađen u potpunosti profesionalno, ništa nisam više napisala osim onoga što su mi žrtve rekle“, istakla je Mastilović Jasnić.

 

Njen branilac je takođe istakao da je „Ivana hrabra novinarka koja pokušava da osvetli mračne delove našeg društva“.

 

„Svi tako misle, i njena redakcija, i državni tužilac, i javnost. Pred vama se nalazi žena zbog koje sve to postoji. Umesto da dobije nagradu, ona je dobila postupak“, istakao je on.

 

Miroslav Aleksić je u svom obraćanju rekao da je „iznenađen takvim stavom“.

 

„Ovde se radi o zameni teza, priča se o nagradama, a ne o uvredama o kojima bi ovde trebalo da bude reč“, rekao je on.

 

Sledeće ročište je zakazano za 9. februar 2022.

 

Zatrpavanje tužbama

 

Ivana Mastilović Jasnić je novinarka koja je kroz ispovest Milene Radulović obelodanila optužbe mladih glumica da ih je Miroslav Aleksić seksualno zlostavljao, te je do sada od njega dobila šest tužbi. Milutin Jeličić Jutka takođe je tužio Ivanu Mastilović Jasnić zbog tekstova o zlostavljanju Marije Lukić – do sada 38 puta.

Tagovi

Povezani tekstovi