Novinarkama Novih subotičkih novina bez obrazloženja saopšteno da su dobile otkaz

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Novinarkama Novih subotičkih novina, Nadi Harminc koja je u penziji i obavljala je do prošle nedelje posao zamenice glavnog i odgovornog urednika i Alani Šiški, koja je pratila rubriku posvećenu zdravstvu, usmeno je sredinom prošle nedelje, bez obrazloženja, saopšteno da više neće raditi u toj kući.

Harminc i Šiška potvrdile su UNS-u ovu informaciju.

 

Glavni i odgovorni urednik Novih subotičkih novina, Vlado Tomić, nije demantovao da su Harminc i Šiška usmeno obaveštene o otkazu bez obrazloženja, dodavši da je Harminc, kako je doslovno rekao, ionako u penziji, a da Šiška ima punoletnog sina, te da novine nisu socijalna ustanova koja se stara o svima. Kraj svoje izjave za UNS Tomić je dopunio psovkom zbog toga što smo ga zvali u vezi sa koleginicama, rekavši da će Šiška svejedno dobiti otkaz, ako se u roku od pet dana ne pojavi na poslu.

 

Harminc i Šiška kažu da im je odluku da dobiju otkaz saopštila Nevena Vidaković, ćerka vlasnika lista. Šiška je dodala da nije potpisala nikakav dokument o otkazu i da je trenutno na bolovanju.

 

Nove subotičke novine nastale su nakon gašenja nekadašnjih Subotičkih novina i poslednjih godina su nezvanično glasilo subotičkog odbora Srpske napredne stranke. Šiška i Harminc u ovoj kući provele su skoro dve decenije.

 

Harminc je bila deo konzorcijuma koji je prvi put privatizovao nekadašnje Subotičke novine, ali je, videvši da većinski vlasnici nisu posvećeni redakciji, odigrala jednu od ključnih uloga u naporima da se nedeljnik održi. Nakon toga je iz Novih subotičkih novina otišla u penziju, a Šiški je posao u pomenutoj redakciji jedini izvor prihoda.

 

Pre pet godina, brend Subotičkih novina je ugašen zbog nagomilanih dugova. Od tada Subotičani kupuju Nove subotičke novine koje se štampaju i prodaju u višestruko manjem broju primeraka nego ranije.

Tagovi

Povezani tekstovi