Novinarki 021.rs zabranjeno izveštavanje sa javne sednice Komisije za planove Sremskih Karlovaca

90519994_3812063332167780_2614805729374109696_n

Novinarki portala 021.rs Aleksandri Reves nije dozvoljen pristup Javnoj sednici Komisiji za prostorne planove Sremskih Karlovaca, na kojoj se razmatraju izmene za lokalitet Ciglane.

Na ove izmene pristigao je veliki broj primedbi građana, zbog čega je sednica, prvobitno zakazana za 21. novembar, odložena za danas, 28. novembar.

Aleksandri Reves je rečeno da bi „puštanje novinarke da prisustvuje javnoj sednici bilo kršenje opštinskog pravilnika“. 

Takođe, rekli su joj da „sednica za javni uvid u prostorni plan i javna sednica Komisije za planove nisu isto“.
Dodali su i da je na sednici dozvoljeno isključivo prisustvo građana i udruženja koja su podnela primedbe na prostorni plan, a ukoliko dopuste i novinarki, „to bi značilo da su svi građani mogli da prisustvuju sednici“.
Redakcija 021.rs pita nadležne u Sremskim Karlovcima zbog čega „javnim“ nazivaju događaj na kojem je prisustvo predstavnika javnosti, novinara i novinarki, zabranjeno?
Takođe, pozivamo ih da ukažu na opštinski pravilnik kojim se zabranjuje prisustvo novinara na javnim sednicama ili da se izjasne da li je u pitanju namera da se zabrani prisustvo onih novinara i novinarki koji su prethodno izveštavali o planu na koji su uložene brojne primedbe, kao i o radu same komisije?

Pozivamo nadležne u Sremski Karlovcima da dozvole redakcijama izveštavanje sa javnog dela sednice Komisije za planove, imajući u vidu da je pravo javnosti da zna šta se dešavalo na sednicama i na koji način su obrazložene usvojene ili odbačene primedbe.
Podsetimo, redakcija 021.rs godinama unazad izveštava redovno sa javnih sednica Komisije za planove u Novom Sadu i do sada nije bilo problema.

Tagovi

Povezani tekstovi