Novinaru Milanu Jovanoviću pre četiri godine zapaljena kuća

Foto: N1
Foto: N1

Na današnji dan pre četiri godine je zapaljena kuća novinara portala Žig info Milana Jovanovića, a napadači su pucali na vrata, kako porodica Jovanović ne bi mogla da se spasi izlaskom iz kuće u plamenu, podsetila je Demokratska stranka.

Jovanović je odmah ukazao da je požar podmenut zbog njegovog kritičkog pisanja o teškim zloupotrebama lokalnog moćnika i predsednika opštine Grocka i člana Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragoljuba Simonovića.

 

Kao neposredan motiv za napad, Jovanović je naveo kritičke tekstove o korupciji, kriminalu i malverzacijama tokom gasifikacije opštine Grocka, koje je pisao za portal „Žig info“, a potvrdu tih reči dobili smo posle dva i po meseca, kada je kao osumnjičeni zbog tog teškog krivičnog dela uhapšen Simonović.

Demokratska stranka podseća i da je tek 10. oktobra ove godine Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo optužni predlog protiv Simonovića i bivše načelnice opštinske uprave zbog sumnje da su zloupotrebom položaja 2018. godine oštetili budžet opštine za više od 15 miliona dinara, na šta je Jovanović ukazivao još 2018. godine.

 

Podsećajući na jedno u nizu teških krivičnih dela koja su počinili čelnici Srpske napredne stranke, Demokratska stranka pruža snažnu podršku svim novinarima koji su ugroženi zbog svoga rada, naročito onima koji se kao čuvari javnog morala i savesti naseg društva bave istraživačkim novinarstvom.

 

Ujedno svim uzbunjivačima u Srbiji, svim hrabrim ljudima koji se suprotstavljaju naprednoj mafijaškoj organizaciji još jednom pružamo snažnu podršku, uz poruku da nisu sami u svojoj pravednoj borbi za slobodu i pravdu, poručili su iz DS.

Tagovi

Povezani tekstovi