Novine nazvao ustaškim listom

Oni su još 30. aprila 2004. podneli privatnu krivičnu tužbu protiv Mirčića zbog njegovog istupa na konferenciji za novinare 2. februara 2004, kada je Građanski list nazvao „ustaškim i prohrvatskim“ u kojem „svi smradovi u novinarstvu rade“.
– Obeležavanje ovakvim rečima celih jednih novina moglo je dovesti do teških posledica po zaposlene i to od lične sigurnosti do načina obavljanja posla, pristupa informacijama, sagovornicima, slobode izražavanja i slobode saopštavanja činjenica, što će biti utvrđivano tokom suđenja, navedeno je u tužbi.
Suđenje je trebalo da počne 9. maja, ali ga je sudija Biljana Delić odložila zbog nedolaska Mirčića kome poziv, kako je rečeno, nije bio uredno uručen. Advokat Građanskog lista Vladimir Beljanski zatražio je tada da se Mirčiću ponovni pozivi upute na dve adrese – sedište Okružnog odbora SRS u Novom Sadu i Skupštinu Srbije, čiji je poslanik. Iz Skupštine se poziv vratio s naznakom „nepoznat“, a kako su objavili pojedini mediji, ni u Mirčićevom stanu nisu želeli da prime poziv, pa je on u prisustvu suseda zalepljen na ulazna vrata, što se smatra urednom dostavom.


 R. B.

Tagovi

Povezani tekstovi