Novosti: RTL kupio Avalu?

Sumnja da je RTL, vodeća medijska grupacija u Evropi, nakon više neuspešnih pokušaja, konačno ušla na srpsko tržište, širi se već nekoliko dana novinarskim krugovima, piše list. Iako u centrali RTL-a negiraju da su išta trgovali sa Srbijom, ova se vest pročula i među zaposlenima u TV Avali, kao i među kolegama ostalih redakcija.


Istovremeno, na “Vikipediji“, jednom od najposećenijih svetskih sajtova, TV Avala je u ponedeljak pre podne bila uvrštena među 43 televizijske stanice u Evropi koje su u vlasništvu RTL-a.


Na tom portalu je u ponedeljak tokom dana stajalo da je RTL većinski vlasnik te elektronske kuće, koji u udelu njenog vlasništva ima čak 91 odsto. Ali, u ponedeljak po podne sve je skinuto sa sajta “Vikipedije“.


Reč je samo o glasinama, tvrde u sedištu RTL-a. A odgovor na pitanje da li se uopšte pregovara o eventualnoj trgovini – ostao je iza zatvorenih vrata.


“Nismo otkupili akcije TV Avala“, tvrdi Oliver Hergesel iz centrale RTL-a.


“Mi smo firma koja posluje transparentno, nalazimo se na berzi i svaka finansijska transakcija je uočljiva. Tako je u našem portfoliju sasvim vidljivo da nismo kupili tu televiziju, a o planovima nikada ne govorimo javno jer i oni mogu da izazovu promene na berzi i utiču na cenu naših akcija”, rekao je on.

Tagovi

Povezani tekstovi