„Novosti“ su najbolji medija biznis partner

novosti-nagrada-i-marinkovic

[box align=’box-center’ id=’7888′]

Kompanija „Novosti“ dobila je priznanje „Biznis medija partner 2015.“ koje se dodeljuje medijskoj kući koja je na najbolji način promovisala preduzeća i privrednike u regionu.

Pod sloganom „U biznisu, kao i u životu, najvažniji je partner“, kompanija „Mas medija internešnal“ organizovala je tradicionalnu svečanu ceremoniju dodele priznanja u hotelu „Kraun plaza“ u Beogradu. Titula „Best partner 2015.“ pripala je kompaniji „Knez petrol“, koju su tajnim glasanjem izabrali ovogodišnji laureati.

Generalni direktor i glavni urednik Kompanije „Novosti“ Ratko Dmitrović je istakao da se u novinarstvu ekonomija prati na nivou incidenta, ali da to u „Novostima“ nije slučaj.

– Ponosimo se što smo jedini dnevni list koji svakodnevno ima dve strane posvećene ekonomskim temama – kazao je Dmitrović. – Pre dve godine je kompanija bila na rubu propasti. Zatekli smo 11 miliona evra duga, 120 ljudi je bilo višak, a brojna izdanja gubitaši. Danas „Novosti“ posluju sa dnevnom likvidnošću, sa istim brojem zaposlenih, jer nikoga nismo otpustili. Nismo podlegli tabloidizaciji i jeftinim sadržajima kojima se dižu i održavaju tiraži. To u „Novostima“ nećete naći i to nas izdvaja u odnosu na ogroman deo dnevne štampe.

Godišnja nagrada „Biznis partner“ ustanovljena je pre 21 godinu u želji da se afirmišu sve najbolje kompanije i institucije. Priznanje ima regionalni karakter i namenjeno je svim kompanijama iz zemalja u regionu, bez obzira na delatnost, veličinu i oblik vlasništva.

Osim „Novosti“, priznanja su dobili i RTV Pink, TV N1, „Privredni vjesnik“, dok je za medija biznis ličnost proglašen Goran Milić, direktor Al Džazire Balkan. Za „regionalnog biznis partnera 2015.“ proglašeno je deset kompanija iz isto toliko zemalja. Specijalnu nagradu „Biznis partner 2015.“ primio je Njegova ekselencija dr Johanes Eigner, ambasador Austrije, za poseban doprinos jačanju ekonomske saradnje između Srbije i Austrije.

Priznanje „Biznis partner plus 2015.“ pripalo je „Elektroprivredi Srbije“, koja je pokazala najviši stepen društvene odgovornosti i brige o lokalnoj zajednici.

„Biznis partner ekstra 2015.“ dodeljuje se instituciji ili organizaciji koja je dala poseban doprinos razvoju poslovne saradnje u regionu. Pripala je Privrednoj komori Srbije i Privrednoj komori Kosova.

Priznanje Kneževiću

Priznanje „Biznis partner 2015. godine“ dobila je 21 kompanija iz Srbije. Među njima su AIK BANKA a. d. Niš, „Trajal korporacija“ iz Kruševca, „Novosadski sajam“… Jedan od laureata je i „Knez petrol“, vlasnika Srđana Kneževića. Ova kompanija ima više od 1.000 zaposlenih koji rade u 70 maloprodajnih objekata. Preduzeće sarađuje sa više od 4.000 poslovnih partnera i prošle godine je ostvarilo oko 40 milijardi dinara prihoda.

Tagovi

Povezani tekstovi