NSPM: Pretnje sinu vlasnice KTV zbog priče o aferi u fabrici vode u Zrenjaninu

Radić je na svom Fejsbuk profilu naveo da je u poruci dobijnoj putem Instagrama pisalo „vidimo se uskoro“.

„Uveren sam da je ovo vid pretnji koji vrlo lako može da se obistini putem napada na mene, ili na nekoga od članova moje porodice“, rekao je on.

Ukoliko se nešto dogodi meni ili mojoj porodici građani trebaju da znaju da iza toga stoje lokalni politički moćnici ispred Srpske napredne stranke, upozorio je Radić na svom Fejsbuk profilu. Ceo slučaj Radić je prijavio zrenjaninskoj policiji, gde je dao i izjavu.

On je objasnio da je 12. februara na televiziji KTV objavljen prilog od 13 minuta, sa detaljnim navođenjem koje se sve kriminalne radnje kriju iza projekta fabrike vode u Zrenjaninu, što je izazvalo burnu reakciju javnosti.

Radić je u izjavi policije rekao i da je dan kasnije na parkingu Gradske kuće sačekao gradonačelnika Čedomira Janjića i kao predstavnik KTV televizije pitao ga „iz kog razloga je 24. januara dao lažnu izjavu da će građani Zrenjanina za nedelju dana dobiti zdravu i pijaću vodu“.

„Susret je bio veoma neprijatan i neprijateljski nastrojen od strane gradonačelnika prema meni. Taj snimak koji sam načinio u dvorištu Gradske kuće sam objavio oko 12:00, da bi mi mi na društvenu mrežu Instagram stigla poruka koju sam prethodno naveo“, stoji Radićeva izjava u policijskom zapisniku.

On je upozorio da sbog svega toga oseća strah da neko može da naudi njemu ili članovima porodice, „pogotovo što ima saznanja da jedan od sinova gradonačelnika Janjića konzumira narkotike i da je zbog toga direktno dolazio u problem i sa organima reda“.

„Zahtevam da se obezbedi dežurni tužilac, da se izvrši procena bezbednosti i ugroženosti mene i članova moje porodice, jer kao što sam rekao osećam strah da ne prođem kao novinar Milan Jovanović iz Grocke, kome je zapaljena kuća nakon ukazivanja na kriminalne radnje predstavnika vlasti“, rekao je Radić.

Nova stranka traži hitnu reakciju nadležnih zbog pretnji Radiću

Nova stranka zatražila je danas, posle pretnji sinu vlasnice zrenjaninske televizije KTV Danijelu Radiću, da nadležni organi hitno reaguju i ukazala da novinari i medijski radnici moraju biti zaštićeni tokom obavljanja svog posla.

Politički motivisano nasilje često može da bude posledica medijske atmosfere iz koje se ono rađa i koja ga podstiče, jer medijski prostor Srbije jeste u najvećoj meri zatrovan, monopolizovan i korumpiran, istaknuto je u saopštenju Nova stranka.

Ta partija konstatuje da to treba da bude samo dodatni motiv slobodnim medijima, kao što to zrenjaninska KTV zasigurno jeste, da se još snažnije i odlučnije bore za istinu i informisanje građana.

Nova stranka apelujemo na javnost da se drži pod budnim okom dalje postupanje tužilaštva i suda u slučaju Radića, „jer ovoga puta ne smemo da dozvolimo da se jedinstvena prilika da se ‘razbistri zrenjaninska voda’ pretvori u predizborni marketinški trik“.

Tagovi

Povezani tekstovi