NUNS: Hitno pronaći i sankcionisati osobu koja je pretila Dinku Gruhonjiću i njegovoj porodici

NUNS logo color

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne organe da što pre pronađu i sankcionišu osobu koja je uputila najnovije pretnje programskom direktoru NDNV-a, novinaru Dinku Gruhonjiću i članovima njegove porodice.

U noći 25. aprila putem društvene mreže Fejsbuk upućene su uvrede i pretnje Dinku Gruhonjiću i članovima njegove porodice – supruzi, deci i sestri, optužujući ga da je „izdajica“ uz gomilu gnusnih reči i izraza. Ista osoba pokušavala je da ga pozove putem Fejsbuk mesindžera.

 

Podsećamo javnost da je ovo samo jedna u nizu pretnji Gruhonjiću, te da su ranije u ulazu zgrade u kojoj stanuje s porodicom bile ispisivane preteće poruke, što više nego jasno ukazuje na ugroženu bezbednost njega i njegove porodice.

 

Država snosi odgovornost jer su brojni nosioci javne vlasti i njihovi tabloidi javno etiketirali Gruhonjića, zbog njegovog profesionalnog novinarskog rada, i često i na nacionalnoj osnovi.

 

NUNS podseća državne organe da je ovo sedmi slučaj napada i pretnji upućenih novinarima u poslednjih desetak dana i da su se tim povodom oglasile i međunarodne novinarske organizacije. NUNS poziva državne organe da što pre reaguju jer nerešavanje slučajeva samo podstiče počinioce da nastavljaju sa napadima.

Tagovi

Povezani tekstovi