NUNS: Informer laže da je novinar Vuk Cvijić stranački angažovan

Urednici Informera su u današnjem izdanju objavili članak o Cvijiću, navodeći da je “novinar nedeljnik NIN u GO stranke Vuka Jeremića“, a da ni njega, a ni Jeremića nisu pozvali i proverili istinitost informacije.

Podsećamo da je Informer za samo tri meseca (jul, avgust, septembar 2019) čak 296 puta prekršio Kodeks novinara Srbije, prema najnovijem izveštaju o monitoringu kršenja novinarske etike u dnevnim novinama u Srbiji.

NUNS već godinama skoro svakodnevno upozorava javnost da mnogi mediji u Srbiji, a među njima i Informer, gaze sve postulate profesije i gnusnim dezinformacijama obasipaju javnost, a sve u službi propagande vladajuće partije, i da time prave nemerljivu štetu novinarstvu a i društvu uopšte.

Vuk Cvijić je jedan od najboljih novinara u zemlji, nagrađivan i pohvaljivan zbog angažovanog i hrabrog rada na razotkrivanju brojnih afera, i NUNS mu kao svom uvaženom članu pruža punu podršku. Očekujemo da kolega Cvijić, bez obzira na plansku difamaciju i uvrede kojima je izložen, nastavi da radi u javnom interesu i na čast profesije.

NUNS
11.01.2020.

Tagovi

Povezani tekstovi