NUNS: Inspiratori i izvršioci ubistva Dade Vujasinović i dalje daleko od ruke pravde

Slučaj je i dalje otvoren i nadležni organi traže dokaze i svedoke, ali očigledno nema pomaka u istrazi, a po svemu sudeći ne postoji ni preterana volja da se zadovolji pravda i otkriju počinioci, niti da se otkrije ko je svih ovih godina opstruirao istragu.  

Radislava Dada Vujasinović radila je u listu Duga i bila je poznata po izveštajima sa ratiša u Hrvatskoj i BiH, istraživačkim temama i tekstovima o organizovanom kriminalu. Rođena je 10. februara 1964. godine u Čapljini (BiH), diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu 1987, a najveći deo novinarske karijere provela u Dugi.  

Pronađena je mrtva u svom stanu u Beogradu 8. aprila 1994. godine, a prvobitna istraga okončana je tvrdnjom da je izvršila samoubistvo iz lovačke puške, što su njena porodica i kolege uporno osporavali. Istraga je obnovljena početkom 2009. godine, ali nije odmakla daleko i iz godine u godinu ponavljaju se rečenice nadležnih državnih organa da se preduzimaju radnje obezbeđivanja dokaza i utvrđivanja izvršioca. 

Nezavisno udruženje novinara Srbije i dalje će činiti sve da se zvanično rasvetli ubistvo Dade Vujasinović, kao i da se ispitaju sve sumnjive okolnosti koje su pratile istragu i pomogle naručiocima i ubicama da do danas ostanu neotkriveni.

 

NUNS, 8. april 2020. godine

Tagovi

Povezani tekstovi