NUNS lista serija

slika: canva
slika: canva

Ukoliko ove zime za praznike imate dužu pauzu, možda se odlučite da provedete slobodne dane tako što ćete ,,bindžovati“ najnovije serije. A možda ćete pogledati neka od dramskih ostvarenja čija radnja prati život i rad novinara, redakciju ili medijsku korporaciju. 

 

U nastavku pogledajte šta smo izdvojili za vas:

 

Succession

,,Naslednici”, američka je serija emitovana na platformi HBO. Ova serija prati porodicu Roj, vlasnike globalnog medijskog konglomerata Waystar RoyCo, i njihovu borbu za kontrolu nad preduzećem kada otac, koji je stvorio kompaniju, odluči da se povuče sa mesta direktora. 

 

Sharp Objects 

,,Oštri predmeti” je HBO-ova mini-serija sa Ejmi Adams u glavnoj ulozi. Priča je zasnovana na istoimenom romanu Džilijan Flin. Kamila Priker je novinarka u Sent Luisu. Nakon lečenja svoje mentalne bolesti, Kamil se vraća u svoj rodni grad da izveštava o ubistvu dve mlade devojke. Međutim, primorana je da se suoči i sa sopstvenim demonima.

 

Novine

,,Novine” –  hrvatska dramska serija koja je emitovana od 2016. do 2020. godine. Radnja prati život i rad novinara i urednika fiktivnog lista Novine, koji se smatra poslednjim nezavisnim i „ozbiljnim“ listom u Hrvatskoj, a koga preuzima građevinski magnat iz razloga koji nemaju veze sa ljubavlju ili poštovanjem prema novinarstvu.

 

The Newsroom

,,Redakcija” je HBO-ova serija koja prikazuje događaje iza kulisa na izmišljenom kanalu Atlantis Cable News (ACN). Redakcija prolazi kroz neke promene u svom radu kada direktor televizije zaposli novi tim, što donosi neočekivane rezultate za voditelja vesti.

Borgen

,,Borgen” je danska serija o dolasku premijerke na vlast i kako je vlast menja. Iako mnogi misle da je serija zasnovana na liku prve danske premijerke Hele Torning-Šmit, prva sezona serije emitovana je pre nego što je Danska dobila svoju prvu premijerku, te se može reći da je ova politička drama donekle predvidela budućnost. Serija prati i život novinarke Katrine Fensmark. 

 

State of Play

,,U igri” je BBC-jeva mini drama od 6 epizoda, emitovana prvi put 2003. godine. Novinari otkrivaju vladinu zaveru kada je ubijena pomoćnica i ljubavnica mladog političara. Fokus serije je na odnosu između novinara Kala Mekefrija i njegovog starog prijatelja Stivena Kolinsa, koji je član parlamenta i poslodavac ubijene žene.

 

Press

Ova britanska televizijska dramska serija od 6 epizoda prvi put je emitovana na BBC-ju. ,,Štampa” je smeštena u svet novina – njena prošlost je pocepana hakerskim skandalima, sadašnjost je prepuštena na milost i nemilost digitalnom dobu i 24-časovnom ciklusu vesti, njena budućnost je neizvesna.

 

Den inre cirkeln

,,Unutrašnji krug” je mini serija od 8 epizoda koja prati borbu za vlast između dva ministra, sve njihove trikove, i igru koju igraju sa – i protiv – medija.

 

Tagovi

Povezani tekstovi