NUNS o stradanju radnika RTS-a: Svi aspekti tragedije još nisu rasvetljeni

zasto-beta-informer-rs

[box align=’box-left’ id=’7326′]

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izražava nezadovoljstvo zbog toga što svi aspekti ove tragedije još nisu rasvetljeni, kao i zbog toga što se ona i dalje koristi kao povod za politička prepucavanja. Nadležni organi dužni su da pred lice pravde izvedu sve one koji su odgovorni zbog toga što naše koleginice i kolege nisu na vreme evakuisani iz zgrade televizije u Aberdarevoj ulici. Sudski proces i pravosnažna presuda Dragoljubu Milanoviću, tadašnjem direktoru RTS, ne smeju da posluže za aboliciju svih oni koji su svesno ili nesvesno žrtvovali 16 nedužnih ljudi.

Nezavisno udruženje novinara Srbije nikada nije smatralo Milanovića jedinim odgovornim za ovu tragediju i zbog toga traži da se istraga o ovom slučaju obnovi i proširi na sve one pojedince iz vojnog i političkog vrha, koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem saučestvovali u ovom zločinu. Javnost bi trebalo konačno da sazna da li su vojne i civilne vlasti Srbije bile upozorene na opasnost od bombardovanja zgrade RTS-a i, ako jesu, zašto nisu preduzele odgovarajuće mere.

Ovakav zahtev ni na koji način ne abolira one koji su naredili i izvršili samo bombardovanje. Vojni napadi na medije ni u kom slučaju ne mogu biti legitimni.

NUNS pruža punu podršku porodicama stradalih u svim njihovim naporima da se konačno dođe do istine.

 Sekretarijat NUNS-a

 U Beogradu 23. aprila 2015.

Tagovi

Povezani tekstovi