NUNS osudio govor mržnje protiv užičkih novinara

Milovanović, protiv koga su istražni organi podneli 11 krivičnih prijava za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje isprave i poresku utaju, i koji je više meseci proveo u pritvoru, u intervjuu listu Užička nedelja tvrdi da je njegov slučaj “pratila ogromna medijska propaganda” i da je u medijima prema njemu “bila ispoljena ogoljena mržnja, ljubomora i zavist”. “To su pravi fizički i mentalni otrovi u svesti tih osoba. Videćete da će oni vrlo uskoro oboleti od teških bolesti…”, izjavio je Milovanović.


 NUNS ukazuje da upravo ovakav odnos prema novinarima predstavlja govor mržnje, i staje na stranu novinara koji su o ovom slučaju izveštavali u skladu sa profesionalnim i etičkim standardima novinarstva. Novinari nisu izmislili krivične prijave i pritvor u kojem je Milovanović proveo četiri meseca, već su te informacije dobijali od nadležnih državnih organa.


 Pravosudni organi će reći svoje o podnetim krivičnim prijavama protiv Slobodana Milovanovića a on je, kao “čovek ljubavi”, kako sebe javno predstavlja, svoje neslaganje s izveštavanjem medija mogao i morao da saopšti na primeren način. Naravno, argumentovano i bez užasavajućih kletvi.


U Beogradu: 08.09. 2008. godine


Sekretarijat NUNS-a


 


 

Tagovi

Povezani tekstovi