NUNS osudio pretnje direktoru televizije N1

NUNS poziva policiju i nadležno tužilaštvo da najozbiljnije istraže slučaj, otkriju ko je pretio Ćosiću i protiv počinioca pokrenu odgovarajući postupak.
NUNS ocenjuje da pretnje direktoru N1 predstavljaju grub pritisak na uređivačku politiku profesionalne i objektivne televizije. 
Posebno je neprihvatljivo to što je NN lice koje je sinoć putem telefona pretilo Ćosiću dovelo TV N1 u vezu sa terorizmom. Takve poruke su opasne jer mogu da inspirišu na nove pretnje i pritiske na medije koji i o najosetljivijim temama informišu nepristrasno i odgovorno.
Sinoć je direktora N1 Jugoslava Ćosića na službeni telefon pozvala osoba koja se predstavila kao službenik vlade SAD i koja je zahtevala da objasni izveštavanje N1 o  terorističkom napadu u Novom Zelandu. Neimenovana osoba je rekla da se iz izveštaja N1 može zaključiti da televizija ima dokaze o povezanosti napada sa „terorističkom bazom“ u Srbiji. 
Od direktora N1 isto lice je ultimativno zahtevalo da te dokaze predoči usmeno ili pismeno na e-mail adresu koja će mu biti poslata „u roku od dva sata“. U suprotnom Ćosiću je zaprećeno da će mu biti uskraćen ulazak u SAD.
Sekretarijat NUNS-a
U Beogradu 16. marta 2019.

Tagovi

Povezani tekstovi