NUNS poziva nadležne da reše sve slučajeve pretnji Isidori Kovačević

NUNS logo color

Glavna i odgovorna urednica Podrinskih Isidora Kovačević ponovo je meta napada.

Kovačević je dobila preteću poruku, nakon što je na društvenim mrežama objavila fotografije funkcionera SNS-a i bivšeg narodnog poslanika Aleksandra Peranovića, koji je istovremeno direktor Fonda PIO Šabac i nalazi se na čelu šabačkog hipodroma, uz komentar „kad ti stranka bira društvo.“

 

Na prvoj fotografiji je Peranović u društvu batinaša na šabačkom mostu u toku demonstracija u novembru prošle godine, dok je na drugoj u ulozi političkog funkcionera.

 

Nakon toga na društvenim mrežama sa anonimnog profila upućene su joj uvredljive i preteće poruke.

 

„Pretnje su nove i odnose se na pričanje o meni javno dok ne završim u ludnici. Duže vreme nisam ništa objavljivala o politici i batinašima, a priča o poternicama se „ohladila“. I sad kad sam spomenula tako nešto, stigla je ta poruka puna pokušaja vređanja uz to da ću završiti u ludnici“, navela je Kovačević i dodala da su i nove pretnje prijavljene policiji.

 

Podsetimo, glavnoj i odgovornoj urednici Podrinskih su i ranije upućivane pretnje, između ostalog i „da je potreban metak njoj i njenoj porodici“. Takođe, u decembru prošle godine Šabac je bio izlepljen poternicama kojima se tražila glava novinarke. Ni u jednom slučaju niko nije odgovarao.

 

NUNS osuđuje najnovije pretnje upućene novinarki Isidori Kovačević. Podsećamo da su novinari koji rade u lokalnim medijima najugroženiji i da su laka meta za potencijalni fizički napad.

 

Pozivamo tužilaštvo i policiju da što pre reše sve slučajeve pretnji novinarki Isidori Kovačević.

 

NUNS

Beograd, 30. april 2022.

Tagovi

Povezani tekstovi