NUNS raspisao konkurs za nagradu za istraživačko novinarstvo „Dejan Anastasijević“ 2024.

Anastasijevic_Dejan_01

Nezavisno udruženje novinara Srbije uz podršku Ambasade SAD devetnaestu godinu za redom dodeljuje Nagradu za istraživačko novinarstvo. Nagrada se zove se po našem kolegi, izvrsnom novinaru Dejanu Anastasijeviću.

 

Od ove godine dodeljuju se tri nagrade za najbolje radove, bez obzira na vrstu medija u kojem su objavljeni, kao i nagrada publike.

 

Za nagradu mogu da konkurišu autori radova koji su objavljeni u medijima u Srbiji od 30. marta 2023. do 30. marta 2024. godine.

 

Krajnji rok za prijavu na konkurs je 1. april 2024. godine.

 

Radove može prijaviti sam autor, njegov urednik ili kolega.

 

Nagrada se dodeljuje za istraživačke novinarske radove koji se bave temama od izuzetne važnosti za građane teritorije na kojoj se medij distribuira, emituje ili koristi, otkrivaju i dokazuju nepoznate činjenice do kojih su novinari došli sopstvenim radom.

 

Informacija o nominovanim radovima biće objavljena na sajtu NUNS-a, a pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti dodele nagrada.

 

Nakon što žiri objavi nominovane radove, publika će glasati za jedan od njih na sajtu NUNS-a. Rad sa najvećim broj glasova dobiće nagradu publike.

 

Prva nagrada iznosi 2.000 $US, druga 1.000 $.US, a treća nagrada i nagrada publike po 500 $US (svi navedeni iznosi su neto).

 

NUNS će objaviti koji radovi su nominovani najkasnije nedelju dana pre svečane dodele nagrada koja će se organizovati u maju 2024. godine povodom Svetskog dana slobode medija.

 

Sve informacije o konkursu i uslovima mogu se dobiti na web strani NUNS-a www.nuns.rs, preko e-mail adrese program@nuns.rs ili na br. telefona 011 33 43 255.

 

Molimo sve kolege i medije da objavljivanjem ovog poziva pomognu da što veći broj novinara sazna za ovu nagradu i eventualno konkuriše.

 

Upustvo za prijavu, kriterijume, formular, formu za potvrdu medija možete preuzeti ispod teksta.

 

Prijavu možete popuniti i onlajn na sledećem linku: https://forms.gle/1YJXDMhYAWxWMoY47 

 

Formular

 

 

Formular za prijavljivanje

 

Uputstvo-za-podnosenje-prijava

 

Zajednički kriterijumi za bodovanje predloženih radova

 

Potvrda medija o objavljivanju teksta ili priloga

 

Tagovi

Povezani tekstovi