NUNS: Republički tužilac da istraži sumnje o prisluškivanju medija

Aktuelni ministar odbrane Aleksandar Vulin juče je komentarisao autorski tekst Šutanovca u Nedeljniku koji nije ni objavljen, a kada je ta činjenica obelodanjena, PR služba Ministarstva odbrane je, uz izvinjenje, objavila da se Vulin osvrnuo na intervju Šutanovca u Kuriru. Međutim, u tom dnevnom listu Šutanovac nije ni pominjao srpsko-rusku saradnju, niti posetu Srbiji ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgu.

Redakcija Nedeljnika je saopštila da ne prihvata nesuvislo objašnjenje i uvredljivo izvinjenje PR službe ministra odbrane, da je „grubom greškom“ umesto „tekst u listu Kurir“ napisano da je reakcija ministra Vulina na tekst u Nedeljniku. Redakcija je i zvanično postavila pitanje kako je ministar Vulin znao šta piše u tekstu koji je, pored Šutanovca, bio samo na mejlovima glavnog i odgovornog urednika Veljka Lalića.

NUNS je i ranije na osnovu izjava i postupaka državnih funkcionera iznosio sumnje da su nezavisni i profesionalni novinari praćeni i prisluškivani, a slučaj sa reakcijom ministra Vulina na neobjavljeni autorski tekst bivšeg ministra odbrane, navodi nas da još osnovanije sumnjamo da vlast nadzire komunikacije i kontakte kritički nastrojenih medija i novinara.

NUNS
17. 02. 2020.

Tagovi

Povezani tekstovi