NUNS započeo projekat “Javni interes za građane i medije”

nuns-projekat-1

[box align=’box-left’ id=’7173′]

Cilj projekta je uvođenje jedinstvenog modela utvrđivanja javnog interesa na lokalnom nivou, za medijske projekte koji će biti sufinansirani od strane lokalnih samouprava.  Takođe, cilj je obezbeđivanje informisanosti građana o temama od javnog interesa i doprinos transparentnom, ujednačenom i odgovornom trošenju novca poreskih obveznika koji je namenjen javnom informisanju.

Predstavnici NUNS-a Vukašin Obradović i Svetozar Raković predstavili su projekat rukovodstvima lokalnih samouprava Vranja (17. marta), Niša (21. marta) i Čačka (1. aprila). Predstavnici gradskih uprava podržali su ciljeve projekta i izrazili spremnost za saradnju na njegovoj realizaciji.

Dogovoreni su novi sastanci tokom aprila i maja meseca, kada bi predstavnici gradskih uprava u neposrednim razgovorima sa predstavnicima lokalnih udruženja građana trebalo da definišu liste tema od javnog interesa koje će pomoći lokalnim i regionalnim medijima u osmišljavanju i kreiranju projekata za konkurse sufinansiranja javnog informisanja

[box align=’box-right’ id=’7174′]

Namera NUNS-a je da u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, u drugoj polovini juna organizuje završnu konferenciju u Beogradu na kojoj će biti predstavljeni modeli utvrđivanja javnog interesa Niša, Vranja i Čačka. Na konferenciju će biti pozvani predstavnici svih opština i gradova u Srbij

NUNS očekuje da će iskustva ova tri grada, kao primeri dobre prakse, moći da posluže svim lokalnim samoupravama u Srbiji u kreiranju njihovih modela utvrđivanja javnog interesa za potrebe sufinansiranja medijskih projekata.  

Sekretarijat NUNS-a

Tagovi

Povezani tekstovi