O radio drugi u bici evropskih radio stanica

oradio

[box align=’box-center’ id=’7013′]

Omladinski radio je učestvovao u finalnoj borbi radio stanica u Milanu, koja je održana u sklopu evropske konferencije posvećene radijskoj industriji „Rejdio dejs jurop“ (Radio Days Europe), gde je predstavljao Srbiju u takmičenju sa još dve zemlje, Letonijom i Estonijom.

Tim O radija  predstavljali su voditeljski par Aleksandar Mladenović i Sofija Balać, koji su učestvovali u zajedničkom programu uživo, a žiri je ocenjivao muziku koju radio stanice puštaju, džinglove kojima se predstavljaju publici, kao i broj glasova na društvenoj mreži Tviter (Twitter).

Prema nezvaničnim podacima sa Tvitera, za Srbiju i O radio glasalo je više od 12.000 ljudi, a napisano je blizu 16.000 tvitova.

Urednik O radija Predrag Novković rekao je za agenciju Beta da je učešće u ovom takmičenju veoma važno za ovu mladu redakciju, jer je emitovanje zvanično počela pre svega četiri meseca, odnosno 29. novembra 2014. godine.

„Sam ulazak u finale veoma je bio važan za nas, jer se na ovaj način čulo za O radio u celoj Srbiji putem društvenih mreža, ali i izvan granica naše zemlje, u regionu i celoj Evropi. Mi smo internet radio i nama je svaki slušalac važan u kom god delu sveta da se nalazi“, kazao je Novković.

Bila je ovo prva „radio bitka“ u Evropi, a radi se o udruženom programu evropskih javnih medijskih servisa. Zajednički program trajao je sat vremena, a publika je mogla da glasa za svoje favorite isključivo putem društvene mreže Tviter.

Ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica je pokrenuo je Filipo Solibelo sa RAI radio 2, a ovo je prvo takmičenje ove vrste, koje je trajalo četiri sedmice.

O radio je omladinska redakcija pokrenuta u okviru javnog servisa Radio – televizije Vojvodine (RTV) i bavi se temama koje su vezane za mlade, njihova interesovanja, zabavu, obrazovanje i problem sa kojima se suočavaju.

 

Tagovi

Povezani tekstovi