Obećanja i konfuzija

Zaposlenima, a njih je 74, obećano je da će biti pokrenuto nekoliko časopisa u kojima bi mogli da nađu zaposlenje, a onima koji imaju dve godine do penzije ponuđen je otkup radnog staža. Radnici najavljuju da će zatražiti pomoć i konsultovati se sa Savetom zaposlenih i Skupštinom malih akcionara. Takođe navode da imaju razloga da sumnjaju u ono što im je dato kao obrazloženje, budući da im nije predočen ni jedan papir koji bi svedočio o velikim dugovanjima i gubicima lista.
Novinari u Ekspresu navode kako su bili iznenađeni prestankom izlaženja ovog lista. U sredu oko 13 časova, kada je deo strana već bio pripremljen za štampu, obratio im se Ljubodrag Čudomirović, član poslovodstva PNM i obavestio ih da zbog dugovanja i gubitaka Ekspres „od sutra prestaje da izlazi“. Između ostalog, tokom razgovora m je saopšteno da je Politici AD mesečno isplaćivano 170 hiljada evra za zakup prostora i 11 miliona dinara na ime zajedničkih službi.
Nekoliko zaposlenih uspelo je kasnije „u prolazu na hodniku“ da razgovara s Darkom Ribnikarom, generalnim direktorom kompaije Politika -novine i magazini koji im u, kako su procenili, pomalo konfuznom razgovoru nije dao dodatna objašnjenja za ukidanje lista osim da se radi o gubicima.
Iako su se i juče sakupili u redakciji, zaposlenima je rečeno da u narednih nekoliko dana moraju isprazniti prostorije, a Čudomirović koji im se obratio u ime poslovodstva nije imao dodatnih obrazloženja za ukidanje lista.

N.B. i Beta

Tagovi

Povezani tekstovi