„Oboleće uskoro od teških bolesti“

U intervjuu koji je objavio lokalni nedeljnik Užička nedelja, Milovanović je, posluživši se jezičkom mustrom radikalke Vjerice Radetić i govorom mržnje, dopisnicima beogradskih novina prorokovao da će „vrlo brzo oboleti od teških bolesti“.
Milovanović je vlasnik Inos-Kondor, Agencije za promet nekretnina Kondor, suvlasnik Ugostiteljskog preduzeća Sloga i medijske kuće Vesti, u okviru koje posluju nedeljnik istog naziva i Radio Užice. Iz pritvora Okružnog suda u Užicu, on je izašao pre mesec dana, a zbog sumnje da je izvršio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, odnosno zbog sumnje da je sa još nekoliko odgovornih lica prodajom stanova odštetio državu za višemilonski iznos, policija je naknadno podnela još nekoliko krivičnih prijava.


Iako su novinari o slučaju „Kondor“ izveštavali na osnovu zvaničnih saopštenja državnih organa, Milovanović smatra da je ceo slučaj „pratila ogromna medijska propaganda“, da je to bilo njegovo „medijsko raspeće“, te da su „novinari zloupotrebili profesiju i bili instrument u rukama određenih struktura, kako bi se napala njegova ličnost“.


– Mislim da ste vi novinari dosta zaplašili narod. Tu ću izuzeti Užičku nedelju, ali ovi dopisnici, posebno Blica, Večernjih novosti i Politike koji imaju mnogo veći manevarski prostor, ispoljili su neviđenu neprofesionalnost – rekao je Kondor u intervjuu Milanu Milanoviću, uredniku ovog nedeljnika, a potom o dopisnicima dodao: – Ja ne znam šta je u njihovoj svesti i mislim da je odgovor mržnja. Novinar ne bi smeo da mrzi, da ispoljava bilo kakve emocije. Ali ovde je bila ispoljena ogoljena mržnja, ljubomora i zavist. To su pravi fizički i mentalni otrovi u svesti tih osoba. Videćete da će oni vrlo brzo oboleti od teških bolesti, jer je nemoguće ostati zdrav, a nositi u sebi toliko mržnje“.
Komentarišući svoje poslovanje, Milovanović kaže da je njegov slučaj „posebna priča“, te da je on „samo vlasnik kapitala, dok je za sve druge poslove imao ovlašćena i odgovorna lica koja su za to primala izvanredne plate“.
O prodaji nekretnina, zbog koje je takođe pod „policijskom lupom“, on kaže da je to još u fazi istrage i da ne želi da ulazi u detalje, te da će se sve razjasniti u sudskom postupku“.


N. Kovačević

Tagovi

Povezani tekstovi